marți, 19 martie, 2024

Un roman a fost arestat in SUA pentru ca ar fi pregatit un atentat la Washington – Care este reactia FBI

Distribuie:

Publicat:

Un român bănuit că pregătea un atentat la Washington a fost arestat în SUA. Numele său este Eduard Florea și a fost arestat după ce FBI a percheziţionat casa sa din Queens. Se presupune că românul, împreună cu mai mulţi prieteni, pregăteau un atac armat în Washington, notează Adevărul.ro.

Presa americană scrie că românul era foarte activ şi racola adepţi ai lui Donald Trump. El ar fi intenţionat să organizeze o nouă acţiune în forţă la Washington şi încerca să adune cât mai mulţi oameni dispuşi să lupte, la propriu, pentru cauza lui Trump.

NBC scrie că Florea a fost arestat după ce agenţii federali i-au precheziţionat casa, în seara de marţi, 12 ianuarie. De aici, din locuinţa din Queens, el ar fi trimis mai multe ameninţări, unele postate online chiar în timpul şi după violenţele de la Capitoliu.

Potrivit sursei citate, Eduar Florea a mai fost arestat în trecut, în baza unei acuzaţii privind deţinerea unui adevărat depozit de arme.

Un angajat al Biroului Federal de Investigaţii a transmis că a fost făcută o arestare pe numele Eduard Florea, fără a da însă şi alte detalii cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse cetăţeanului american cu origini române.   Locuinţa căutată şi percheziţionată de agenţii federaţi se află în apropiere de Elliot Avenue şi 76th Street din Middle Village, a mai spus purtătorul de cuvânt al FBI.

La faţa locului s-au aflat anchetatorii din cadrul Grupului operativ comun pentru terorism, iar ancheta lor este în desfăşurare.

Totuşi, Florea nu pare să fi fost la Capitoliu în timpul protestelor violente. NBC mai notează că el are antecedente penale legate de arme de foc şi a fost arestat şi condamnat în 2014 pentru deţinere de arme.   Atunci, Eduard Florea a fost condamnat la un an de închisoare după ce la el acasă au fost descoperite zeci de arme. Acest adevărat depozit de arme ar fi fost găsit în posesia sa în Staten Island, a declarat un oficial de rang înalt al poliţiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img