marți, 19 martie, 2024

Un sef de post din judetul Vaslui, a salvat din incendiu un cetatean beat manga – FOTO

Distribuie:

Publicat:

În seara zilei de duminica, 26 iulie, Detasamentul de pompieri Vaslui a fost solicitat sa intervină cu doua mașini de stingere si o ambulanta SMURD la un incendiu de gospodarie in localitatea Vutcani. 
Când au ajuns la locul intervenției,  flăcările se manifestau două camere și amenintau să se extindă la o locuință învecinată, cu care făcea perete comun casa afectată.
Aflat în timpul liber, șeful postului de poliție din localitate, a scos pe geam un bărbat de 43 de ani din dormitorul cuprins de flăcări, chiar cand au ajuns pompierii. 
Acesta era în stare de ebrietate, astfel incat au fost transportat la o unitate spitalicească din Vaslui.
Pompierii au acționat pentru lichidarea incendiului care a distrus cele două camere si au scos două butelii pline, care puteau exploda oricand si distruge inclusiv gospodăria alăturată.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei țigări nestinse.

Măsuri de prevenire a incendiilor provocate de fumat
 
În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu pagube materiale și uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt ” al judeţului Vaslui reaminteşte cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:
 
• Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă;
• Stingeţi ţigara numai în scrumieră. Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;
• Nu goliţi scrumierele în coşurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu;
• Nu fumaţi în pat, mai ales când sunteţi obosiţi, când luaţi somnifere sau când aţi consumat alcool. Există riscul să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să provocaţi un incendiu.
• Utilizaţi întotdeauna scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionate din materiale incombustibile

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img