vineri, 29 martie, 2024

Un studiu ne spune care sunt cele cinci obiceiuri care ne poate prelungi viata

Distribuie:

Publicat:

Un studiu care a analizat efectul obiceiurilor cotidiene ale oamenilor asupra duratei de viata, inclusiv a alimentatiei si a fumatului, a scos la iveala faptul ca fiecare om isi poate creste speranta de viata daca face alegerile corecte in ceea ce priveste stilul de viata.

Cercetatorii de la Universitatea Harvard au folosit chestionare si date medicale de la 123.000 de voluntari pentru a analiza durata de viata a oamenilor care urmau o dieta sanatoasa, isi controlau greutatea, faceau exercitii regulate, consumau moderat alcool si nu fumau, scrie theguardian.com.

Cum iti scazi tensiunea in doar 5 minute fara niciun medicament

„Cand am inceput acest studiu, m-am gandit, desigur, ca oamenii care adopta aceste obiceiuri vor trai mai mult. Dar surprinzator a fost cat de mare este impactul acestora“, a declarat Meir Stampfer, co-autor al studiului si profesor de epidemiologie si nutritie la Harvard TH Chan Scoala de Sanatate Publica.

Cercetarea s-a axat pe populatia Statelor Unite, insa Stampfer a afirmat ca rezultatele au aplicabilitate si in mare parte din lumea occidentala.

Cele cinci obiceiuri sanatoase au fost: a sta departe de consumul de tutun, pastrarea unui indice de masa corporala cuprins intre 18,5 si 25, cel putin 30 de minute de exercitii moderate pe zi, nu mai mult de un pahar de vin pe zi pentru femei si doua pentru barbati, o dieta bogata in produse cum ar fi fructele, legumele, cereale integrale si reducerea cantitatii de carnea rosie, grasimi saturate si zahar. „Desi obiceiuri nu sunt un secret pentru nimeni, adoptarea lor reprezinta un factor important atunci cand vorbim de cresterea sperantei de viata“, au spus cercetatorii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img