vineri, 29 martie, 2024

Un tanar american de 15 ani i-a daruit o proteza unui roman: o mana artificiala, perfect functionala

Distribuie:

Publicat:

De un ajutor nesperat a avut parte un roman care si-a pierdut o mana in urma unui accident de munca. Un tanar din Statele Unite, pe care nu il cunostea, i-a citit povestea pe internet si i-a trimis, apoi, in dar, o proteza pe care a fabricat-o chiar el.

La 15 ani, Jaden Ramos este fascinat de imprimante 3D. Dar si de proiecte caritabile. De curand s-a gandit sa imbine cele doua pasiuni. Asa s-a nascut mana artificiala

Tanarul a inceput apoi sa caute pe internet oameni cu dizabilitati care aveau nevoie de proteze. Asa a dat peste romanul care si-a pierdut mana intr-un accident de munca. Impresionat, Jaden l-a contactat si s-a oferit sa-l ajute.

Dupa ce a primit masuratorile necesare, adolescentul i-a facut o proteza si in scurt timp i-a si trimis-o. Romanul i-a multumit online, prin intermediul unui filmulet in care se foloseste, cu succes, de mana artificiala.

„A fost extraordinar. Am sarit efectiv in sus. Mergeam spre casa cu prietenul meu, iar dintr-o data am inceput sa topai de fericire ca a primit proteza si ca functioneaza perfect”, a spus Jaden.

Jaden isi doreste acum sa continue. Motiv pentru care si-a facut publica povestea. Adolescentul ii indeamna acum pe doritori sa apeleze la talentul sau.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img