News Flash:

Un tanar din HOCENI a incercat sa lovesca un politist. Individul arestat preventiv pentru 30 de zile

12 Noiembrie 2015
2441 Vizualizari | 1 Comentarii
Un tanar de 27 ani, din comuna Hoceni a fost arestat preventiv pentru o perioada de 30 zile intrucat a adresat insulte si amenintari cu moartea si a incercat sa loveasca un politist aflat in exercitarea atributiilor de serviciu. In prezent acesta se afla in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui.

In ziua de marti,11 noimebrie, Judecatoria Husi a emis mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 30 zile pe numele lui CUJBA GABRIEL GHEORGHITA, de 27 ani, din comuna Hoceni, banuit de savarsirea infractiunilor de ultraj fata de doi politisti din cadrul Postului de Politie Hoceni.

In fapt, in ziua de luni,9 noimebrie, politisti din cadrul Postului de Politie Hoceni s-au deplasat la locuinta unui barbat din satul Deleni, comuna Hoceni urmare a  solicitarii acestuia. Barbatul a solicitat interventia politistilor, prin apelul de urgenta 112, intrucat l-a surprins in curtea sa pe vecinul sau, C. Mihai, in timp ce incerca sa-i sustraga bunuri. In acest timp, C. Gabriel, fratele lui C. Mihai se afla pe drumul comunal si solicita sa-i fie eliberat fratele.

Pentru lamurirea aspectelor in care a avut loc fapta, politistii l-au condus pe C. Mihai la masina de politie urmand sa se deplaseze cu acesta la sediul Postului de Politie Hoceni in vederea audierii. In acest moment, C. Gabriel a devenit recalcitrant, a distrus scandurile de la un gard si a adresat politistilor insulte si amenintari cu moartea. Mai mult, a incercat sa loveasca unul din politisti, insa a fost imediat imobilizat.

Pe numele lui C. Mihai a fost intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea tentativei la infractiunea de furt.

Fata de C. Gabriel cercetarile au fost preluate de Parchetul de pe langa Judecatoria Husi sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj.. 

Procurorul a dispus retinerea pentru o perioada de 24 ore a lui C. Gabriel, iar ulterior acesta a fost prezentat instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva.

" In baza art. 226 C. pr. penala, admite propunerea formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Husi. In baza art. 202 alin. (1) si (3) din Cod pr. penala, art.223 alin.(2) din Cod pr. penala si art.224 Cod pr. penala, dispune arestarea preventiva a inculpatului CUJBA GABRIEL-GHEORGHITA, cercetat sub aspectul comiterii a 2 (doua) infractiunii de ultraj, prevazuta de art. 257 al. 1 coroborat cu al. 4 Cod penal cu referire la art. 206 al. 1 Cod penal cu aplicarea art. 38 al. 2 Cod penal, a art. 41 al. 1 coroborat cu art. 43 al. 5 Cod penal, pe o perioada de 30 zile, incepand cu data de 10.11.2015 si pana la data de 09.12.2015 inclusiv. In temeiul art. 202 al.4 lit. b si d C. pr. penala, respinge cererea inculpatului de aplicare a masurii controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. In baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Onorariul aparatorului din oficiu, in cuantum de 130 lei (av. Aciobanitei Valeriu conf. delegatiei nr. 412/10.11.2015), se avanseaza din fondurile Ministerului Justitiei. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 10 noiembrie 2015."

27 ani comuna hoceni judecatoria husi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0816 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030253 (s)