vineri, 19 aprilie, 2024

Un tigru tânăr descoperit grav rănit în Orientul Îndepărtat Rus a fost salvat după o intervenţie chirurgicală

Distribuie:

Publicat:

Un tigru tânăr descoperit grav rănit în Orientul Îndepărtat Rus a putut fi salvat în urma unei intervenţii chirurgicale, a anunţat miercuri Centrul dedicat conservării tigrilor de Amur (siberieni), o subspecie de tigru ameninţată cu dispariţia, informează AFP.

Felina, o femelă de 4-5 luni, a fost găsită, suferind de muşcături, degerături şi epuizare, de un pescar pe malul unui râu din districtul Anoutchinski din ţinutul Primorie, cu puţin timp înainte de Anul Nou.

Chemaţi la faţa locului, pădurarii i-au acordat primul ajutor înainte de a o transporta la un centru de reabilitare din Primorie, a informat Centrul rusesc responsabil pentru conservarea acestei subspecii pe site-ul său.

Tigrul era epuizat şi slăbit, iar gura îi era afectată de necroză celulară. După ce a fost supusă unor îngrijiri medicale intensive, femela de tigru a recăpătat 10 kilograme în greutate, ceea ce i-a permis să fie operată pe 8 ianuarie şi să i se facă o grefă de ţesut la nivelul maxilarul inferior, potrivit Agerpres.ro.

În cele din urmă, Centrul dedicat conservării tigrilor de Amur speră să elibereze animalul în sălbăticie.

China şi Rusia împart habitatul tigrului de Amur, numit după fluviul care traversează regiunea, însă 95% dintre exemplare trăiesc pe teritoriul rusesc.

Subspecia, ameninţată de braconaj de decenii, numără în prezent circa 600 de exemplare în Orientul Îndepărtat Rus, potrivit World Wildlife Fund (WWF). La mijlocul secolului XX, existau doar 40 de exemplare de tigri siberieni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img