joi, 28 martie, 2024

Un traficant acuzat că vindea droguri elevilor în şcoli a fost arestat. Tanărul a recidivat după ce în 2013 a fost condamnat cu suspendare

Distribuie:

Publicat:

Sergiu Gabriel Ştirbu, un tânăr de 22 de ani din Vaslui, cunoscut cu antecedente penale pentru trafic de droguri a fost arestat prevenit fiind acuzat de aceleaşi fapte.

Cunoscut membru al grupării Buga, destructurată de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui în anul 2013, Sergiu Gabriel Ştirbu, poreclit Sega, a ajuns din nou după gratii. 

Marţi, 20 februarie, judecătorii Tribunalului Vaslui au emis un mandat de arestare preventivă pe numele său sub acuzaţia de trafic de droguri de risc. Judecătorii au respins solicitarea avocaţilor de a se dispune o măsură preventivă mai blândă, precum arestul la domiciliu sau controlul judiciar. Tânărul de 22 de ani a intrat în sfera traficanţilor de droguri încă de pe vremea când era minor, fiind cunoscut drept unul dintre dealerii care acţiona în zona unităţilor de învăţământ din Vaslui, unde vindea etnobotanice elevilor inclusiv pe holurile şcolilor. Sergiu Gabriel Ştirbu a scăpat de închisoare în 2013, după ce magistraţii Judecătoriei Vaslui au dispus condamnarea acestuia la o pedeapsă cu suspendare. Pe atunci, traficantul era minor, în plus, şi-a recunoscut faptele în faţa instanţei, fiind judecată prin procedura simplificată. 

Condamnat la trei ani de închisoare sub supraveghere, Sega a ignorat clemenţa judecătorilor. În 2015, când încă se afla sub obligaţiile programului de supraveghere, tânărul a ajuns în stare gravă la spital în urma consumului de etnobotanice.  Aflat sub influenţa drogurilor, pe 24 ianuarie 2015, Sergiu Gabriel Ştirbu a îngrozit locatarii din zonă, urlând precum o fiară şi ameninţând cu acte de violenţă. 

Vecinii familiei Ştirbu au sunat la 112, anunţând că din locuinţa alăturată se aud zgomote puternice şi nimeni nu răspunde la uşă. La scurt timp, din apartamentul familiei Ştirbu au început să răsune urlete înfiorătoare. La faţa locului a ajuns atât un echipaj de jandarmi, cât şi echipajul de Terapie Intensivă Mobilă.

Până la sosirea cadrelor medicale, oamenii adunaţi la ferestre au asistat la scene de coşmar, fiind îngroziţi de ţipetele tânărului, ale rudelor care se temeau că acesta ar recurge la un act suicidal.  La sosirea echipajului medical, Sergiu Ştirbu intrase deja în stare de inconştienţă, medicii fiind apostrofaţi de rudele care le cereau socoteală că nu ajung mai repede. După ce i-au acordat primele îngrijiri medicale în aparatament, a fost preluat de ambulanţă şi transportat la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Tânărul a fost diagnosticat cu intoxicaţie cu etnobotanice, după ce a fost stabilizat fiind transferat la Secţia de Psihiatrie, pentru tratament de specialitate.

sursa

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img