miercuri, 24 aprilie, 2024

Un UDMR-ist a fost dat in urmarire nationala!

Distribuie:

Publicat:

Un fost primar UDMR-ist este dat in urmarire nationala dupa ce a fost condamnat,definitiv, la mai multi ani de inchisoare de catre judecatorii Curtii de Apel Oradea.

El a fost acuzat de abuz in serviciu intr-un dosar care priveste o frauda de 650.000 lei in dauna Ministerului Culturii.

Stefan Tripo, fostul primar UDMR al comunei Chislaz este cautat de politisti pentru a fi incarcerat, fiind condamnat, definitiv la 4 ani si 3 luni de inchisoare cu executare. . Acestuia i se imputa ca, in 2008, a decontat un avans in valoare de 57.842 lei unei firme de constructii din Oradea, patronata de afaceristul Cristian Spridon, ca sa ridice un camin cultural in satul Chiraleu, nefinalizat.

In intelegere cu afaceristul, fostul edil a indus in eroare Ministerul Culturii pentru a obtine o finantare nerambursabila in valoare de 560.000 lei, in anul 2008, pentru finalizarea caminului cultural. Edilul s-a folosit de acte falsificate ce atestau in mod nereal incheierea lucrarilor de catre firma Spridoncris SRL, banii fiind folositi de administratorul acesteia in alte scopuri, potrivit antena3.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img