vineri, 29 martie, 2024

Un vasluian a fost retinut 24 de ore dupa ce a provocat un scandal in localitatea Popeni

Distribuie:

Publicat:

Un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din localitatea Popeni, comuna Zorleni, județul Vaslui, a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, după ce ar fi tulburat ordinea și liniștea publică și ar fi proferat amenințări la adresa unor polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad.

În data de 31 iulie 2022, ora 17:30, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la producerea unui scandal, pe un drum public, din localitatea Popeni, unde, pe fondul consumului de alcool, bărbatul cercetat manifesta un comportament violent, adresând amenințări cu acte de violență și injurii.

Echipajul de ordine publică, din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, care a intervenit, în temeiul sesizării, pentru restabilirea ordinii și liniștii publice, a fost amenințat cu moartea, bărbatul folosind un topor pentru proferarea de amenințări.

Polițiștii au procedat la interceptarea, încătușarea, efectuarea controlului corporal și conducerea persoanei care se manifesta violent, la sediul Poliției, pentru dispunerea măsurilor legale.

Polițiștii nu au fost agresați fizic și nici nu au suferit vătămări corporale.

Bărbatul a fost reținut de polițiștii bârlădeni, pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Totodată, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a preluat efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

În urma cercetărilor efectuate de către procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad (delegați să efectueze acte de urmărire penală în cauză) și a probatoriului administrat, bărbatul reținut a fost prezentat Judecătoriei Bârlad cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, instanța admițând propunerea și emițând mandatul de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea împrejurărilor producerii faptelor sesizate și dispunerea măsurilor legale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img