vineri, 29 martie, 2024

Un vasluian a fost retinut pentru incalcarea masurilor dispuse prin ordinul de protectie

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au reținut un bărbat, din comuna Deleni, județul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, lovire sau alte violențe, violare de domiciliu, distrugere și amenințare.

La data de 4 decembrie 2021, ora 18.00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au fost sesizați de către o femeie de 40 de ani, din localitatea Deleni, cu privire la faptul că fostul său concubin, un bărbat în vârstă de 43 de ani, ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție. Acesta s-ar fi deplasat la locuința fostei concubine unde ar fi provocat scandal, ar fi amenințat-o cu acte de violență pe fiica sa de 10 ani și ar fi proferat amenințări, prin intermediul unor mesaje telefonice, față de fosta concubină.  

      În luna octombrie 2021, bărbatul cercetat s-ar fi deplasat la locuința fostei concubine, unde ar fi agresat o femeie de 41 de ani, sora persoanei vătămate, ar fi distrus geamul de la ușa locuinței și ar fi lovit-o pe aceasta. Totodată, acesta a proferat din nou amenințări prin intermediul unor mesaje telefonice față de fosta concubină. Poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au emis un ordin provizoriu de protecție împotriva fostului concubin, pentru o perioadă de 5 zile. Ulterior, Judecătoria Vaslui a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni.

      Având în vedere faptul că acesta avea cunoştinţă despre obligaţiile stabilite prin emiterea ordinului de protecție, prin care era obligat să păstreze o distanţă de 100 metri faţă de fosta sa concubină, de locuinţa acesteia, de sora acesteia şi de cele două fiice minore, bărbatul a încălcat cu bună ştiinţă prevederile ordinului de protecţie provizoriu.

  În data de 4 decembrie a.c., în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, lovire sau alte violențe, violare de domiciliu, distrugere, amenințare și furt calificat.

.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img