vineri, 19 aprilie, 2024

Una din “maicutele” care au starnit panica in Vaslui, umbla libera pe strazi

Distribuie:

Publicat:

Una din cele doua "maicute", cea mai in varsta, care au pus pe jar zile in sir vasluienii si au impins un barbat pe sinele de cale ferata, a fost externata de la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui.  Cealalta femeie se afla in continuare sub stricta atentie a medicilor psihiatri. Ea este in vizorul procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, fiind cercetata pentru savarsirea infractiunii de tentativa de omor.
Medicii psihiatri vasluieni au externat-o pe mama tinerei desi initial a fost diagnosticata cu tulburari de personalitate de tip mistico-religios. Femeia se plimba acum pe strazi nestingherita, dand impresia ca vorbeste necontenit la telefonul mobil.

Spre deosebire de ea, fiica acesteia este in continuare sub supravegherea medicilor, procurorul de caz dispunand in cazul ei efectuarea unei expertize medico-legale prin care sa se stabileasca daca a avut sau nu discernamant in momentul comiterii faptei. Pana la rezultatul expertizei, tanara ramane internata. In cazul in care rezultatul demonstreaza faptul ca nu a avut discernamant, femeia va scapa de orice acuzatie.
Cele doua femei nu au un domiciliu stabil, ele ducandu-si zilele stand pe la diferite manastiri, ori pe strazi.
Inca din luna iulie a acestui an, mai multi cetateni din Vaslui le-au observat ca circulau cu geamantanele pe strazi, adresau injurii si le vorbeau urat cetatenilor, cu precadere femeilor.

Acestea strigau in gura mare ca vin de la o manastire din Prahova.

Mai intai au bruscat o femeie care se plimba cu copilul, ca mai apoi seara, cea mai tanara sa impinga un barbat pe sinele de cale ferata din Gara Vaslui. Odata cu caderea acestuia pe sine, femeile si-au luat bagajele si au plecat. In ajutorul barbatului a sarit un tanar care l-a ajutat sa se ridice pe peron.

Dupa o serie de investigatii, politistii le-au identificat pe cele doua femei la Adjud. Femeile si-au recunoscut faptele motivand ca nimic din ce pare ca au facut nu a fost intentionat ci doar in spirit de aparare. Tot ele au declarat ca poarta straie manastiresti deoarece au fost la munca intr-o manastire vasluiana si le-au primit pentru a avea cu ce se imbraca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img