joi, 25 aprilie, 2024

Una dintre cele mai mari companii aeriene din lume a anulat aproape 70 de zboruri! Pilotii s-au imbolnavit

Distribuie:

Publicat:

ir Berlin, una dintre cele mai mari companii aeriene germane, a anulat marti aproximativ 70 de zboruri din cauza faptului ca un numar neobisnuit de mare de piloti s-au imbolnavit, afectand atat operatiunile proprii, cat si zborurile pe care le efectueaza pentru Eurowings, filiala a companiei Lufthansa, scrie Reuters.

Potrivit site-ul oficial al Air Berlin, au fost anulate zboruri cu plecari de pe mai multe aeroporturi germane, cum ar fi Berlin Tegel, Düsseldorf, Hamburg si Köln.

Un purtator de cuvant al Eurowings, care inchiriaza 33 de avioane echipate de la Air Berlin, a declarat ca se asteapta de asemenea la anularea zborurilor pe distante scurte ca urmare a imbolnavirii pilotilor.

na august a acestui an, iar statul german le-a dat 150 de milioane de euro ca sa mai traiasca inca trei luni. Operatorul aerian are 7.200 de angajati in Germania.

Directorul executiv al operatorului aerian german Air Berlin a dat vina pentru insolventa comapnei sale pe amanarile prelungite ale deschiderii unui aeroport nou care sa deserveasca Berlinul. „Air Berlin este o victima si a amanarilor constante ale noului aeroport“, a spus CEO-ul Thomas Winkelmann intr-un interviu pentru saptamanalul Die Zeit.

Compania merge de cativa ani pe pierdere. Noul aeroport pentru capitala germana ar fi trebuit sa se deschida in 2011 pentru a inlocui aeroportul de baza al Air Berlin, Tegel.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img