vineri, 19 aprilie, 2024

Una dintre cele mai mari descoperiri legate de ciocolata cu lapte

Distribuie:

Publicat:

Oamenii de stiinta au descoperit modalitatea prin care pot crea ciocolata cu lapte care sa aiba aceleasi proprietati benefice ca cele ale ciocolatei amare, fara a-i modifica gustul. Compusii fenolici din coaja alunelor sunt cei care pot da ciocolatei cu lapte aceleasi proprietati antioxidante ca ale celei amare, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Carolina de Nord.

In cadrul cercetarii, 80 de persoane au gustat mostre de ciocolata cu lapte, cu extract din coaja alunelor, si mostre de ciocolata cu lapte obisnuita, scrie Gustarte.ro. Potrivit rezultatelor studiului publicat in Journal of Food Science, oamenii nu au facut diferenta intre cele doua tipuri de ciocolata.

“Aplicat produselor comerciale, extractul de coaja de alune permite consumatorilor sa se bucure de acelasi gust al ciocolatei cu lapte, dar sa fie expusi in acelasi timp unor compusi care s-au dovedit benefici pentru sanatate”, a declarat Lisa Dean, unul dintre autori, pentru EurekAlert, noteaza descopera.ro, care citeaza The Independent.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img