sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Una dintre cele mai utile rute feroviare a fost suspendata! Vezi despre ce ruta e vorba

Distribuie:

Publicat:

na dintre cele mai utile si folosite rute feroviare din zona Banatului, cea dintre Timisoara si Varset, va fi oprita. Operatorii feroviari nationali din cele doua tari au anuntat fiecare ca nu vor mai circula trenuri intre cele doua localitati. Acest tren era folosit destul de des, orarul de circulatie era in asa fel gandit incat sa ofere si legatura cu trenul care circula de la Varset la Belgrad. De asemenea, trenul asigura legatura pentru un mare numar de studenti din comunitatea romana din zona, care studiaza la Timisoara. Numarul turistilor, inclusiv straini, care foloseau acest tren era, de asemenea, destul de mare.
Compania „Srbija Voz”, operatorul feroviar sarb, a anuntat ca de la 1 august vor avea loc schimbari in ceea ce priveste traficul international al trenurilor. Afectate sunt trenurile dintre Timisoara si Varset, dar si cel dintre Dmitrovgrad si Sofia. Conform anuntului, decizia a fost motivata de numarul scazut de calatori si rationalizarea costurilor. Ceea ce nu prea tine in ceea ce priveste cursa de Varset, avand in vedere ca aceasta era operata de CFR Calatori! De altfel, aceasta situatie este confirmata si de operatorul national roman, care a anuntat sec doar ca trenurile care faceau legatura intre cele doua orase, doua la numar dus, doua intors, vor circula pana la Stamora Moravita, scrie tion.ro.

„CFR Calatori informeaza ca incepand cu data de 1 august 2017, trenurile internationale 7686/7686, 7687/7687, 7688/7688, 7689/7689 Timisoara Nord – Stamora Moravita – Vrsac si retur vor circula numai pe distanta Timisoara Nord – Stamora Moravita si retur”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img