marți, 19 martie, 2024

Unda verde pentru autorizatia de construire a variantei de ocolire a Barladului

Distribuie:

Publicat:

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, recent, responsabilii Proiectului „Proiectare și execuție varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad” au anunțat că, pentru acest obiectiv, în cursul acestei luni vor elibera autorizația de construcție și vor semna și ordinul de începere a lucrărilor.

Odată finalizate toate etapele prevăzute de lege, inclusiv emiterea autorizației pentru organizarea de șantier de la Primăria Municipiului Bârlad, demararea lucrărilor poate începe imediat ce se vor semna cele două documente. În acest sens, în cursul săptămânii trecute, mai exact marți, 26 mai, au fost invitați la o întâlnire, la sediul Ministerului Transporturilor, toți primarii din zona Moldovei care au în derulare sau în curs de implementare proiecte de infrastrucură rutieră.

„Imediat ce am semnat și eliberat autorizația de construire pentru organizarea de șantier, s-ar fi putut emite autorizația de construire și ordinul de începere a lucrărilor. Numai că, de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, s-au mai solicitat câteva clarificări de la proiectant în legătură cu soluțiile propuse. Acum, acestea au venit. Însă, înainte de întâlnirea propriu-zisă de la Ministerul Transporturilor, la solicitarea noastră, am avut discuții cu doamna director Mariana Ioniță și alți oficiali din Companie care, la fel ca și domnul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, în cadrul ședinței, ne-au dat asigurări ferme că în cursul acestei luni se vor emite și ultimele două documente necesare pentru începerea lucrărilor. Odată parcurs și acest pas, sperăm să vedem cât mai repede utilajele în teren”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că, de la momentul începerii lucrărilor termenul de execuție al acestora este de 22 luni. Lucrarea are 5 ani garanție și, potrivit Contractului „Proiectare și Execuție Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad”, Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC Tass Infra Logistic SRL a câștigat licitația pentru construcția obiectivului cu prețul de 132.050.652,68 lei, fără TVA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img