News Flash:

Unde sunt investiţii, sunt şi salarii. In cele mai puternice zece judeţe salariile sunt cu 20% mai mari faţă de media celor mai sărace zone

8 Februarie 2018
1371 Vizualizari | 0 Comentarii
hartalow

„Judeţele cu potenţial sunt şi cele care au o dotare a capitalului uman adecvat. Capitalul şi investiţiile private se duc acolo unde condiţiile de evoluţie economică sunt susţinute de infrastuctura materială şi mai ales umană.“

Salariul mediu net în cele mai puternice zece judeţe din România, cu excepţia Capitalei, era de 2.344 de lei în luna octombrie a anului trecut, aproa­pe de media pe economie (2.392 de lei) în timp ce cele mai slabe zece judeţe aveau un venit mediu net de 1.951 de lei în aceeaşi perioadă, arată datele de la INS.

În Capitală, salariul mediu net a trecut de 3.000 de lei, Bucureştiul fiind singura zonă din ţară unde acest prag a fost depăşit.

„Capitalul şi investiţiile private se duc acolo unde condiţiile de evoluţie economică sunt susţinute de infrastuc­tura materială şi mai ales umană. Este destul de uşor de văzut că judeţele cu potenţial sunt şi cele care au o dotare a capitalului uman adecvat. Nu trebuie să fie uimitoare coincidenţa cu exis­tenţa universităţilor şi a accesului la infor­maţii în judeţele de top cu gradul de dezvoltare al acestora“, a spus Octavian Jula, profesor la Facul­tatea de economie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0888 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026307 (s)