marți, 16 aprilie, 2024

UNESCO actualizeaza ghidul sau de educatie sexuala pentru copii si adolescenti

Distribuie:

Publicat:

Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO) a publicat miercuri o actualizare a ghidului sau "International Technical Guidance on Sexuality Education" ("Orientari tehnice internationale privind educatia sexuala"), prin care doreste sa pregateasca mai bine copiii si adolescentii impotriva unor provocari ca virusul HIV, violenta sexuala si de gen sau sarcinile precoce, relateaza EFE.

Documentul, publicat prima data in 2009, mizeaza si pe o revizuire a noilor provocari in materie de educatie sexuala, precum cele derivate din Internet.

Potrivit directoarei generale a UNESCO, Audrey Azoulay, aceasta noua versiune se bazeaza pe "probe stiintifice" si este redactata pentru a sprijini tarile in vederea implementarii de "programe adaptate la propriile contexte".

Azoulay a reamintit ca o educatie sexuala corecta completeaza apararea Drepturilor Omului si egalitatea de gen.

Manualul "Orientari tehnice internationale privind educatia sexuala" are drept scop sa-i ajute pe legiuitori sa se orienteze spre programe precise si adaptate copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 18 ani.

UNESCO a subliniat "necesitatea urgenta a unei educatii sexuale de calitate" pentru a combate probleme precum violenta sexuala si de gen, sarcinile la o varsta precoce, bolile cu transmitere sexuala, virusul HIV si SIDA.

De asemenea Organizatia ONU pentru Educatie Stiinta si Cultura a lansat un apel la contracararea numarului mare de materiale cu continut sexual la care au acces tinerii pe internet si la combaterea cazurilor tot mai dese de hartuite cibernetica.

UNESCO a asigurat ca programele de abstinenta totala "nu evita precocitatea sexuala in randul tinerilor, nu reduc frecventa relatiilor sexuale si nici numarul partenerilor".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img