News Flash:

Ungaria vrea sa ajute Turcia in reforma justitiei deoarece 'are expertiza'

2 Noiembrie 2018
385 Vizualizari | 0 Comentarii
media 152100290026144000

Ungaria vrea să ajute Turcia în reforma justiţiei, în ciuda criticilor din partea Uniunii Europene că îşi slăbeşte propriul sistem judiciar, relatează dpa, potrivit Agerpres.ro.

"Ungaria are expertiza pentru a putea să ajute la întărirea încrederii în sistemul judiciar", a declarat joi la Ankara, pentru agenţia de presă MTI, ministrul ungar de justiţie, Laszlo Trocsanyi.

El nu a oferit detalii despre ce tip de ajutor va oferi Ungaria.

În cadrul UE, guvernul conservator al Ungariei a fost criticat pe mai multe fronturi, inclusiv pentru încercările sale de slăbire a independenţei sistemului judiciar.

Pentru prima dată, Parlamentul European a votat în septembrie în favoarea iniţierea unui proces de sancţiuni împotriva Ungariei pentru o "încălcare gravă" a valorilor fundamentale ale UE - o măsură care ar putea duce la pierderea dreptului de vot în cadrul UE.

Premierul Viktor Orban a pus sub semnul întrebării valorile democratice ale UE prin obiectivul său de a construi un aşa-numit stat 'iliberal', notează dpa.

Într-un discurs din 2014, el a menţionat Rusia, China şi Turcia ca exemple pentru acest tip de democraţie limitată.

În interviul acordat la Ankara, Trocsanyi a spus că intenţionează să înainteze parlamentului o nouă lege privind sistemul judiciar din Ungaria. Conţinutul exact al proiectului încă nu este cunoscut public.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1005 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012046 (s)