News Flash:

UniCredit mareste presiunea asupra Deutsche Bank - Pregateste o oferta pentru de preluare a unei participatii de control la Commerzbank

4 Aprilie 2019
993 Vizualizari | 0 Comentarii
media 149570395982407400

Banca italiană UniCredit pregăteşte o ofertă de preluare a unei participaţii de control la Commerzbank, mărind presiunile asupra planului Deutsche Bank pentru o fuziune cu banca germană concurentă, potrivit unui articol publicat joi de publicaţia Financial Times, transmite Reuters potrivit mediafax.

Reprezentanţii UniCredit, Commerzbank şi Deutsche Bank au refuzat să comenteze.

Deutsche şi Commerzbank au anunţat pe 17 martie că discută despre o eventuală fuziune, iar două persoane apropiate situaţiei au spus joi că discuţiile decurg bine şi sunt ”foarte precaute”.

Guvernul german a dorit să prevină o preluare străină a Commerzbank, au spus sursele. Posibila fuziune între cele mai mari două bănci din Germania a întâmpinat opoziţia puternică a sindicatelor, care se tem că ar urma reducerea locurilor de muncă, şi a unor investitori majori, care pun sub semnul întrebării logica unei fuziuni.

Deutsche şi Commerzbank au opinii diferite faţă de ritmul discuţiilor referitoare la fuziune, au spus miercuri două persoane apropiate discuţiilor.

Commerzbank doreşte o decizie rapidă dacă discuţiile trebuie sau nu aprofundate, în timp ce Deutsche Bank are nevoie de mai mult timp.

Potrivit unor surse citate de Financial Times, UniCredit vrea să cumpere o participaţie mare la Commerzbank şi să o unească cu banca germană HypoVereinsbank, pe care o deţine deja.

Acţiunile Commerzbank au crescut joi cu până la 3,3%, iar cele ale Deutsche Bank au scăzut cu 0,7%. Titlurile Unicredit au scăzut cu 1,2%.

Banca rezultată în urma fuziunii ar avea sediul în Germania, iar UniCredit şi-ar păstra sediul central şi listarea la Milano

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0912 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027665 (s)