sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Unionismul nu mai trebuie să rămână un vis abstract, ci trebuie să fie susţinut prin mecanisme politice

Distribuie:

Publicat:

Îi îndemn pe toţi unioniştii din Republica Moldova să voteze AUR

Alegerile parlamentare din Republica Moldova oferă românilor de pe ambele maluri ale Prutului o oportunitate istorică ce nu poate fi ratată. Românii pot fi reprezentaţi în Parlamentul de la Chişinău, aşa cum sunt reprezentaţi în Parlamentul de la Bucureşti, de AUR, un partid care şi-a făcut din Unirea României cu Basarabia un scop al existenţei sale.

Îi îndemn pe toţi unioniştii din Republica Moldova să meargă duminică, 11 iulie 2021, la vot şi să aleagă AUR. Spun acest lucru deoarece unionismul nu trebuie să mai rămână un vis abstract, o dorinţă arzătoare utopică. Unionismul trebuie să fie susţinut de mecanisme politice, la Chişinău şi la Bucureşti, care să îl transforme în realitate. Iar AUR, odată ce îi va reprezenta pe români în ambele foruri legislative, va folosi toate instrumentele politice pentru a împlini speranţele reîntregirii naţionale.

Pentru mine, graniţele dintre cele două state s-au diluat de mult timp. Sunt unul dintre românii care şi-a format caracterul, şi-a făcut şcolile, şi-a îngrijit familia, şi-a construit o profesie în Republica Moldova şi în România. M-am alăturat fără ezitare proiectului AUR pentru ca graniţele dintre două state să dispară în mod real, pentru românii de pe cele două maluri ale Prutului să aibă acelaşi nivel de trai şi aceleaşi şanse de afirmare.

În final, vreau să urez mult succes partidului meu de suflet, AUR, la alegerile de duminică! Succesul nostru depinde, în ultimă instanţă, de maturitatea şi unitatea unioniştilor din Republica Moldova. Aşa să ne ajute Dumnezeu!
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img