News Flash:

Uniunea Europeana, foarte ingrijorata de un posibil al patrulea test nuclear nord-coreean

4 Iunie 2014
1601 Vizualizari | 0 Comentarii
Uniunea Europeana (UE) si-a exprimat miercuri ingrijorarea fata de efectuarea unui nou test nuclear nord-coreean, in contextul in care Phenianul pare pe punctul de a proceda la al patrulea test atomic.

 "UE este foarte ingrijorata de informatii potrivit carora Republica Populara Democratica Coreea ar putea sa pregateasca un al patrulea test nuclear", au anuntat cei 28 intr-o declaratie comuna, la Viena, in Consiliul Guvernatorilor Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA).

Phenianul a efectuat trei teste nucleare - in octombrie 2006, mai 200 si februarie 2013 - incalcand interdictia care i-a fost impusa de catre ONU. De fiecare data, testele au condus la o inasprire a sanctiunilor internationale impuse dictaturii nord-coreene.

Coreea de Nord si-a multiplicat recent tirurile de testare a unor rachete, pe mare, si pare ca a avansat foarte mult in pregatirea celui de-al patrulea test atomic, asa cum sugereaza imagini captate recent prin satelit, la principala instalatie pentru experimente nucleare de la Punggye-ri.


uniunea europeana energie atomica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042426 (s)