News Flash:

Uniunea Europeana plateste autostrada Cernavoda - Constanta

14 Ianuarie 2015
2624 Vizualizari | 1 Comentarii
Comisia Europeana a decis sa acopere, din Fondul de Coeziune, costurile de constructie a tronsonului Cernavoda - Constanta din Autostrada Soarelui, finantat initial de statul roman printr-un imprumut contractat de la Banca Europeana de Investitii.

"Suma de 305,7 milioane euro acordata din Fondul de Coeziune acopera 85% din costurile de constructie ale celor 51,3 kilometri de autostrada dati in folosinta deja in noiembrie 2012", se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

La inceputul lui septembrie 2014, Romania a cerut Comisiei Europene sa finanteze retroactiv construirea acestui tronson, realizat de Astaldi (Italia) si Max Boegl (Germania).

"Acesta este un foarte bun exemplu despre masurile care pot fi luate de catre autoritatile romane pentru a accelera rata de absorbtie a programelor din perioada 2007-2013", a declarat in comunicat, comisarul pentru Politica Regionala, Corina Cretu.

Fondul de Coeziune al Uniunii Europene este destinat statelor membre al caror venit national brut pe cap de locuitor este mai mic de 90% din media Uniunii. Acesta vizeaza reducerea disparitatilor economice si sociale si promovarea dezvoltarii durabile.

Printre prioritatile Fondului de Coeziune se afla dezvoltarea retelei transeuropene de transport, din care face parte si Autostrada Soarelui (A2).

Comisarul European pentru Politica Regionala a infiintat la sfarsitul anului trecut un grup de lucru pentru a creste rata de absorbtie a unor tari precum Romania, Bulgaria, Cehia, Croatia, Ungaria, Slovacia, Slovenia sau Italia, transmite mediafax.ro

comisia europeana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 26 queries | Mysql time :0.042522 (s)