sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Untul care reduce la jumatate riscul de accident cerebral

Distribuie:

Publicat:

Untul, o grasime de origine animala, daca este consumat constant si in exces, poate incarca vasele de sange cu colesterol, iar specialistii in nutritie si medicii ne sfatuiesc sa nu facem abuz. Dar, cu ce sa-l inlocuim?

O solutie poate fi untul de arahide, care poate fi foarte usor preparat acasa. Acesta se poate obtine obtine din arahide, sare, ulei de in si un pic de zahar. Totul se mixeaza pana cand se obtine o pasta cremoasa.

De-a lungul anilor, in urma mai multor studii privind grasimile vegetale, s-a constatat ca untul de arahide scade riscul de infarct sau AVC cu 50% pentru ca are in compozitie grasimi sanatoase, fibre alimentare, vitaminele B3 si E, magneziu, acid folic, arginina si antioxidanti.

De asemenea, este un aliat de nadejde si impotriva bolilor cardiace, asta pentru ca este bogat in grasimi polinesaturate care reduc procentul de colesterol rau din singe. Si, mai spun specialistii, poate contribui inclusiv la reducerea riscul aparitiei diabetului.

Studiile au demonstrat ca, la femeile care consuma cel putin 30 de grame de unt de arahide pe saptamana, scade cu pana la 25% riscul dezvoltarii calculilor biliari, scrie publicatia MonitorulExpres.ro

Totusi, medicii considera ca untul de arahide ar trebui sa fie consumat in cantitati reduse de catre persoanele obeze si este contraindicat celor care au alergie la arahide.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img