vineri, 19 aprilie, 2024

Unul dintre cele mai eficace remedii natu­rale pentru slabit

Distribuie:

Publicat:

Anghinarea este unul dintre cele mai eficace remedii natu­rale pentru slabit. 

Topeste kilo­gra­mele si impiedica noi depuneri de grasime. Cele mai utilizate forme sub care se consuma anghinarea sunt: ceai, tinctura, extract, pulbere.

Ceai de anghinare. Se toarna o jumatate litru de apa clocotita peste o lingura de planta maruntita, apoi se lasa la infuzat 15-20 minute, in vas acoperit. Se beau doua cani pe zi, cu o jumatate de ora inainte de mese. Este bine sa se in­ceapa cura cu doze mici, in primele zile, ca apoi cantitatea de ceai sa creasca treptat.

Tinctura de anghinare. Se ia câte o lingurita de tinctura, diluata in jumatate de pahar de apa, de trei ori pe zi, inainte de mese cu o jumatate de ora. Această legumă este o importantă sursă de fibre alimentare, aproximativ 4,7g/100g. Fibrele din anghinare diminuează riscul apariţiei cancerului de colon şi permit atingerea mai rapidă a senzaţiei de saţietate. De asemenea, anghinarea este bogată în vitamine şi minerale esenţiale pentru menţinerea sănătăţii. Conţine vitaminele C, E, B1, B3, B9, K, provitamina A, şi este bogată în calciu, fier, potasiu, fosfor şi iod. Anghinarea este un aliment alcalinizant, altfel spus el favorizează diminuarea efectelor negative ale alimentelor acidifiante, cum este carnea.G.F.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img