vineri, 19 aprilie, 2024

Unul dintre cele mai folosite medicamente poate fi fatal! Cum îți dai seama că ai o intoleranță la aspirină

Distribuie:

Publicat:

Intoleranța la acest medicament poate da efecte adverse serioase. Aspirina (acidul acetilsalicilic) este folosită în tratarea unei game largi de afecțiuni, incluzând durerile musculare, durerile articulare, febra, răceala, durerile de cap și în prevenția bolilor de inimă. În același timp, doctorul Richard Feynman, expert în microbiologie și toxicologie, afirmă că: “utilizarea aspirinei poate cauza mai multe boli sau chiar moartea pentru unele persoane”

Un studiu despre intoleranța la aspirina, efectuat în anul 2000 de către un grup de cercetători danezi, relevă faptul că multe dintre persoanele care au intoleranță la aspirină, sunt sensibile și la anumite alimente, substanțe inhalate sau aplicate pe piele, care conțin salicilați naturali, potrivit doctorulzilei.ro.

Salicilații sunt un grup de substanțe derivate din acidul salicilic, care se găsesc în mod natural în anumite alimente, dar care se găsesc în mod sintetic în compoziția anumitor produse precum pasta de dinți, cosmetice, detergenți sau în conservanții anumitor produse alimentare.

Efectele adverse la salicilați

Efectele adverse la salicilați au fost notate încă din 1901, când Doctorul J. Dixton Man, având probleme cu stomacul, a decis să testeze cidrul de mere pe care îl consuma frecvent. Astfel a descoperit că cidrul de mere conține un nivel ridicat de salicilați, explicând astfel cauza problemelor sale cu stomacul.
Persoanele intolerante la salicitați pot experimenta simptome neplăcute atunci când nivelul de salicilați din corp atinge un anumit punct. Punctul în care nivelul de salicilați declanșează probleme, variază de la o persoană la alta, însă în momentul în care nivelul de salicilați scade, dispar și simptomele.

Nivelul de toleranță diferă de la o persoană la alta, astfel încât, în timp ce unele persoane pot tolera cantități mici de salicilați, altele pot avea reacții adverse doar la contactul cu aceștia, fie ingerând, inhalând sau doar la contactul cu pielea.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img