News Flash:

UPDATE:Cadrele medicale vasluiene sunt acuzate de lucruri extrem de SOCANTE

14 Februarie 2015
4894 Vizualizari | 2 Comentarii
UPDATE:Sute de medicamente dosite in vestiarele doctorilor au fost descoperite de politisti in timpul descinderilor efectuate, luni, la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui. Vizati de anchetatori sunt in special trei medici din cadrul Sectiei de Obstetrica si Ginecologie - Simona Botez, Doina Andrei si Adrian Tanasescu - anchetati si pentru luare de mita, dar si mai multe asistente. Anchetatorii spun insa ca au suspiciuni rezonabile ca si alte cadre medicale din cadrul spitalului sunt implicate in fapte de coruptie.

 Toate medicamentele gasite ascunse si despre care oamenii legii cred ca ar fi fost sustrase din spital au fost ridicate de ofiterii anticoruptie si inventariate la sediul DGA, in prezenta managerului spitalului. In fata anchetatorilor, cadrele medicale au avut venit cu propria versiune: ar fi cumprat din banii lor pastilele pentru pacientii saraci si, din acest motiv, le tineau in vestiare.

Citeste mai mult: Adevarul.roSTIREA INITIALA:SOCANT!
Cele doua cadre medicale vasluiene retinute de catre agentii Directiei Generale Anticoruptie vor fi cercetate in libertate. Acest lucru a fost hotarat in cursul zilei de marti-10 februarie de catre judecatorii de la Tribunalul Vaslui.

Doctoritele Simona Botez si Doina Andrei
sunt acuzate de luare de mita, avorturi ilegale si internari fictive de pacienti. Cel de-al treilea medic, Adrian Tanasescu, este acuzat de luare de mita si favorizarea infractorului.

Acuzatiile deosebit de grave indicate de catre procurorii anticoruptie nu i-au convins pe magistratii vasluieni, prin urmare, a fost instituita masura controlului judiciar. Decizia judecatorilor Tribunalului Vaslui nu este definitiva, procurorii D.G.A avand posibilitatea de a contesta decizia la o instanta superioara.

In data de 2 februarie, o persoana a sunat la numarul dedicat procurorilor Anticoruptie si a sesizat faptul ca invinuita SIMONA BOTEZ, medic ginecolog la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, i-a solicitat suma de 1.500 de lei (15 milioane lei vechi) pentru a ii efectua o interventie de intrerupere de sarcina. In ziua de luni, 9 februarie, politistii din cadrul D.G.A i-au organizat medicului un flagrant, acestia folosindu-se de un ofiter sub acoperire.

Dupa descinderile procurorilor anticoruptie la domiciliile si cabinetele particulare ale medicilor suspectati, ofiterii au descoperit un intreg circuit perfect organizat.

In timpul cercetarilor, mai multe paciente internate in Sectia de Ginecologie a Spitalului Judetean de Urgenta au denuntat medicii ca le-au cerut bani pentru efectuarea serviciilor medicale.

Acuzatiile aduse la adresa medicilor vasluieni sunt extrem de grave. Acestia efectuau intreruperi de sarcini ilegale, ba mai mult, cadrelor medicale retinute li s-a adus invinuirea ca au efectuat intreruperi de sarcina mai mare de patru luni, fapta care poate fi pedepsita cu pana la 3 ani de inchisoare.

Astfel, doctorita Doina Andrei este acuzata de savarsirea a nu mai putin de opt infractiuni de luare de mata, Simona Botez - sase infractiuni de luare de mata, iar Adrian Tanasescu - cinci infractiuni similare.

In timpul descinderilor, procurorii au mai facut o descoperire incredibila. Diferiti pacienti figurau internati pe numele altor persoane.

"Din probatoriul administrat rezulta suspiciunea rezonabila privind savarsirea de infractiuni de coruptie si fals de catre mai multi angajati ai Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui care, in virtutea faptului ca detin o anumita autoritate conferita de pregatirea de specialitate si utilizand resursele Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, au creat o practica in sensul pretinderii si primirii de bani de la pacienti in legatura cu indeplinirea indatoririlor de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale.", se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui.

socant
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

elena doamna  | #1527
se pregateste doina iancu si luminita buzea...elena doamna are numai internari fictive...altfel nu functiona spitaslul
Adauga comentariu

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1001 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033641 (s)