vineri, 19 aprilie, 2024

UPDATE: Control judiciar pentru 7 persoane

Distribuie:

Publicat:

UPDATE:" În completarea materialelor de presă nr. 336 și 337, transmise de către Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui în cursul zilei de ieri, 1 iunie a.c., dorim să vă informăm cu privire la faptul că, în cursul zilei de astăzi, față de 7 persoane, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cei 7 bărbați plasați sub control judiciar au vârste cuprinse între 22 și 51 de ani și au domiciliul în municipiul Bârlad, județul Vaslui.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații. "

 

STIREA INITIALA :  20 de persoane a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore

Persoanele reținute (16 bărbați și 4 femei) au vârste cuprinse între 18 și 52 de ani, iar 18 dintre acestea domiciliază în municipiul Bârlad, județul Vaslui, și 2 domiciliază în comunele Perieni și Puiești, din județul Vaslui.

Din cercetările efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, persoanele cercetate în prezentul dosar penal ar fi întocmit documente fictive pe care le-ar fi folosit ulterior pentru obținerea sumelor de bani acordate de la bugetul de stat, cu titlul de indemnizație de sprijin pentru persoane care au obținut venituri exclusiv din drepturi de autor și conexe, și se află în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea în context pandemic.

Prejudiciul cauzat persoanei vătămate (Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui) este de peste 200.000 lei.

În cauză, polițiștii implicați în derularea acțiunii au pus în aplicare un număr de 22 de mandate de aducere.

În cursul zilei de astazi, 2 iunie, persoanele reținute urmează a fi prezentate Parchetulului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea dispunerii unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img