News Flash:

UPDATE:Doina Andrei si Simona Botez-in arest la domiciliu

15 Mai 2015
3279 Vizualizari | 0 Comentarii
UPDATE:Judecatorii vasluieni au decis joi,14 mai, eliberarea din arest a medicilor ginecologi Doina Andrei si Simona Botez, dispunand plasarea acestora in arest la domiciliu. Decizia nu este definitiva, procurorii anuntand ca o vor contesta.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui au dispus, marti, trimiterea in judecata a medicilor Simona Botez, Doina Andrei si Adrian Tanasescu, ginecologi in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui, pentru mai multe infractiuni de luare de mita.

In cazul primilor doi medici, aflati in arest preventiv de trei luni, anchetatorii au retinut si infractiuni de fals intelectual, intreruperea ilegala a cursului sarcinii si sustragere de inscrisuri.Ginecologul Adrian Tanasescu se afla in continuare sub control judiciar.

Potrivit dosarului intocmit de catre procurorii, in perioada 2009 – 2015 inculpatii Andrei Doina, Botez Simona si Tanasescu Adrian, medici din cadrul Sectiei Obstetrica Ginecologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, au solicitat si obtinut de la pacienti sume de bani variind de la 50 la 1.600 de lei, efectuare de acte in legatura cu activitatea de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale gratuite sau pentru indeplinirea de acte contrare indatoririlor de serviciu, efectuarea de intreruperi de sarcina la cerere, varsta sarcinii fiind de peste 14 saptamani, activitatea ilegala fiind disimulata prin comiterea de infractiuni de fals, referitor la completarea inexacta a foilor de observatie clinica cu privire la pacienti.

 De asemenea, procurorii au trimis-o in judecata, in stare de libertate, pe sefa Sectiei de Obstetrica-Ginecologie a SJU Vaslui, Gabriela Marcela Rusu, pentru abuz in serviciu.

„Activitatea infractionala a inculpatilor anterior mentionati s-a desfasurat pe fondul  indeplinirii defectuoase a indatoririlor de serviciu de catre inculpata Rusu Gabriela Marcela care, in calitate de sef sectie Obstetrica – Ginecologie (in perioada ianuarie 2014 – 09.02.2015), nu si-a indeplinit atributiile de serviciu, neverificand modalitatea in care se efectueaza inregistrarea pacientilor, completarea, pastrarea foilor de observatie si incasarea sumelor de bani pentru proceduri medicale la cerere, organizand in mod defectuos activitatea in cadrul sectiei. De asemenea, nu a luat masurile necesare pentru evidentierea pe o condica separata a prescriptiilor medicale pentru prescrierea preparatelor cu substante stupefiante si psihotrope, provocand astfel un prejudiciu Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, cu referire la neincasarea sumelor de bani conform planului tarifar (2080 lei), cat si C.J.A.S. Vaslui prin acordarea asistentei medicale gratuite, cu decontarea cheltuielilor de la bugetul de stat, pentru cazuri care nu reprezentau, de fapt, urgente medicale (15.363,16 lei). „se arata in rechizitoriu.

tribunalul vaslui simona botez doina andrei adrian tanasescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0952 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024830 (s)