marți, 19 martie, 2024

UPDATE: Elevul care a lovit cu un cutit un sofer in centrul Husului, arestat pentru 30 de zile – FOTO

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Judecatorii huseni au admis propunerea efectuata de catre procurori si l-au arestat preventiv pentru o perioada de 30 de zile pe tanarul din localitatea Baltati, comuna Tatarani, care in dupa-amiaza zilei de vineri, a lovit cu un cutit, in plina strada un sofer care a coborat sa ii ceara explicatii agresorului dupa ce acesta lovise autoturismul . Vezi mai jos solutia pe scurt :

“ Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi şi, în consecinţă: În baza art. 202 alin. (1), (3) şi (4) lit. „e” C. proc. pen., art. 223 alin. (2) C. proc. pen., art. 226 alin. (1) C. proc. pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului I.BENIAMIN, cercetat sub aspectul săvârsirii infractiunilor de lovire sau alte violente, fapta prev. ?i ped. de art. 193 alin. 2 Cod penal, tulburarea ordinii ?i lini?tii publice, faptă prev. de art. 371 C. pen. ?i distrugere, faptă prev. de art. 253 alin. 1 C. pen., toate cu aplic. art. 38 alin. (1) C. pen, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.01.2022 şi până la data de 06.02.2022, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat prin apărătorul din oficiu, privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de 626 lei (av. Focia Alexandru, conform delega?iei nr. 29 din 08.01.2022) se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 08.01.2022, ora 16,40.  “ se arata in comunicat

 

 

UPDATE:Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiuui Huși au reţinut un bărbat, din comuna Tătărani, județul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Polițiștii  Biroului de Investigați Criminale din cadrul Poliției Municipiului Huși au probat activitatea infracțională a unui tânăr în vârstă de 19 ani, din localitatea Bălțați, comuna Tătărani, bănuit de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violențe.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în data de 07 ianuarie a.c., ora 13:00, bărbatul cercetat ar fi lovit un autoturism ce se deplasa pe strada Nicolae Cișman, din municipiul Huși, condus de un bărbat în vârstă de 29 de ani, din municipiul Huși, județul Vaslui.  

 În urma acestui eveniment, între cei doi s-ar fi iscat un conflict spontan, moment în care tânărul, în vârstă de 19 ani i-ar fi aplicat bărbatului în vârstă de 29 de ani, mai multe lovituri cu un obiect tăietor ascuțit în zona pieptului.

Ca urmare a agresiunii, bărbatul în vârstă de 29 de ani a suferit leziuni ce vor necesita 5 – 6 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

În data de 08 ianuarie, ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii  au luat față de bărbatul de 19 ani măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși cu propunerea luării unei măsuri preventive.  

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere. 

 

Stirea initiala: Momente șocante vineri, 7 ianuarie, in zona intersectiei de langa Oficiul Postal, acolo unde un tanar din localitatea Baltati, comuna Tatarani, din apropierea municipiului Husi, a injunghiat in plina strada o alta persoana cu care a avut un conflict verbal . Practic, cutitarul I.Beniamin, a lovit cu pumnul o masina, iar soferul s-a oprit si i-a cerut explicatii pentru gest . Elevul clasei a XI-a Liceul Tehnologic I. Corivan, a scos cutitul si a incercat sa il injunghie pe sofer de mai multe ori in zona pieptului, iar mai apoi a incercat sa fuga . In scurt timp a fost prins de politisti si audiat . Se pare ca agresorul a plecat cu arma de dimineata de acasa, a mers la scoala unde a avut-o mereu asupra sa cutitul .

Haiducii din Baltati, comuna Tatarani, pusi pe burta de mascatii vasluieni – FOTO

Spre surprinderea tuturor, procurorii huseni au considerat ca nu este cazul ca acesta sa fie retinut macar . Practic, agresorul in aceasta seara a mers inapoi acasa si isi continua viata linistit si cine stie, chiar poate mai injunghie pe cineva .

Se intampla lucruri ciudate la Parchetul de pe langa Judecatoria Husi, sunt numeroase fapte grave a caror faptasi nu sunt nici macar retinuti 24 de ore, nu mai vorbim de arestare preventiva de 30 de zile .

VOM REVENI CU DETALII

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img