marți, 16 aprilie, 2024

UPDATE : Huseanul Jackson a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Distribuie:

Publicat:

UPDATE : Huseanul Jackson a fost arestat preventiv pentru 30 de zile UPDATE: Dan. R, huseanul zis si Jackson, a fost arestat preventiv pentru o perioada de 30 de zile si este incarcerat la Focsani, deoarece la Vaslui nu mai sunt locuri si sunt si niste masuri speciale pentru prevenirea infectarii cu noul coronavirus. Judecatorii nu au mai dat dovada de clementa, iar faptul ca acesta deja se afla sub control judiciar intr-un alt dosar, nu a dus decat la masura arestarii preventive.

"Solutia pe scurt: În baza art. 226 C. proc. pen., admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi. În baza art. 202 alin. (1), (3) şi (4) lit. e) C. proc. pen., art. 223 alin. (2) C. proc. pen., dispune arestarea 30 zile, începând cu data de 08.10.2021 şi până la data de 06.11.2020 inclusiv, a inculpatului : – R. PAUL-DAN pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influen?a alcoolului ?i părăsirea locului accidentului, fapte prev. ?i ped. de art. 336 alin. 1 Cod penal ?i art. 338 alin. 1 Cod penal, cu aplic. art. 38 alin. 2 Cod penal În temeiul art. 202 al.4 lit.d C.pr.penală, respinge cererea formulată de inculpat prin apărătorul din oficiu, privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. " se arata in decizia celor de judecatorie

STIREA INITIALA : O nou eveniment îl aduce pe huseanul Dan, zis și Jackson in atenția publicului . Dimineața zilei de joi, 7 Octombrie, l-a găsit pe acesta intr-o sala de jocuri de noroc situată pe strada General Teleman. Deși la prima ora a plecat de acolo cu o alta mașina pentru a-și cumpara țigări de la stația LukOil, câteva ore mai târziu i-a venit cheful de condus . La un moment dat, pe un loc unde nu este marcaj ca fiind trecere de pietoni din zona pe unde toată lume traversează, a trecut un barbat, iar Jackson l-ar fi acroșat ușor . Acesta a sunat la numărul unic de urgentă 112, iar la fata locului au ajuns mai multe echipaje de politie . Când a fost testat alcoolscopic, aparatul a indicat 0,81 alcool pur in aerul respirat . Mai grav este faptul ca bărbatul se afla deja sub control judiciar dintr-un alt caz iar acum risca sa fie arestat preventiv pentru 30 de zile .

Va redam mai jos comunicatul oficial al IPJ Vaslui .

"Joi, 7 octombrie, la ora 8:40, Poliția Municipiului Huși a fost sesizată cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe strada Florilor din municipiul Huși, județul Vaslui. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii hușeni au stabilit că în aceeași dimineață, anterior apelului prin S.N.U.A.U.112, un pieton angajat în traversarea părții carosabile, bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Huși, ar fi fost acroșat de către un autoturism înmatriculat în Marea Britanie. Persoana aflată la volanul autoturismului implicat în evenimentul rutier, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Huși, a părăsit locul accidentului fără încuviințarea polițiștilor, revenind, în calitate de pieton, la locul de producere, după aproximativ 20 de minute. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Huși, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Persoana vătămată a suferit leziuni ce necesită 1-2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

În data de 7 octombrie 2021, în baza probatoriului administrat, polițiștii hușeni l-au reținut pe bărbat, pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, pentru dispunerea unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”,”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe” și ”vătămare corporală din culpă”." se arata in comunicatul IPJ Vaslui

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img