miercuri, 24 aprilie, 2024

UPDATE HUSI: Persoanele inzapezite, cazate la unitatea militara – FOTO/ VIDEO

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Prefectul Isabel BOGDAN a decis ca persoanele inzapezite sa fie cazate la unitatea militara din municipiul Husi. Masura a fost luata dupa ce la caminele celor doua licee din localitate, prima solutie de adapost peste noapte, camerele erau neincalzite, tinand cont ca elevii se afla in vacanta.
   ”Am avut acceptul conducerilor celor doua unitati liceale, insa nu am riscat sa lasam persoanele inzapezite peste noapte in camera neincalzite. In total, la unitatea militara se afla cazate 11 persoane, din care 2 sunt copii. Restul au optat sa mearga la rude in oras”, a spus prefectul Isabel BOGDAN.
 Codul de portocaliu de vremea rea pe intreg teritoriul judetului Vaslui ramane in vigoare pana vineri, 21 aprilie, ora 9.
 Fenomenele vizate sunt intensificari ale vantului, cu viteze ce vor depasi la rafala 50 km/ora, si ninsori, unde local vor fi insemnate cantitativ.
 Soferii sunt rugati sa nu porneasca la drum, decat daca e necesar, sa ruleze cu viteza redusa si prudenta la volan.
   

UPDATE: La acest moment, Prefectul Judeţului Vaslui, Isabel Bogdan, coordoneazǎ activitatea de deszǎpezire pe Drumul Județean 244D, ce face legǎtura dintre Huşi şi limita cu județul Iaşi, pe raza comunei Buneşti-Avereşti. La fața locului sunt prezente autoritǎțile locale, printre care primarul comunei Buneşti-Avereşti, Vasile Tărăgan, și reprezentanți ai Consiliului Județean.

La această oră, traficul nu s-a reluat. Se lucrează cu două autofreze ale LDP Vaslui şi Secţia Drumuri Naţionale Bârlad şi un utilaj (lamă) ce aparţine Primăriei Buneşti-Avereşti.
Sunt 5 maşini blocate, printre care un microbuz, cu 15 persoane, care venea de la Huşi. Acestora li s-a oferit adăpost în sediul primăriei Huși şi se caută soluţii pentru adăpostirea acestora peste noapte. Tot la sediul primăriei au fost adăpostite persoanele aflate în alte 4 patru maşini blocate în zăpadă, care provin din judeţele Iaşi, Galaţi şi Bacău.
„Încercăm să transportăm persoanele, găzduite temporar la sediul primăriei, în municipiul Huşi, unde am găsit înţelegere la Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir”, pentru a oferi cazare în internat pe timpul nopţii”, a declarat Prefectul Isabel Bogdan.
Din cauza evoluţiei nefavorabile a vremii, DJ 244D rămâne închis, efortul drumarilor fiind în zadar datorită vântului puternic care aduce zăpada pe carosabil.
Prognoza meteo de cod portocaliu de ninsoare abundentă se menţine până maine, 21 aprilie, ora 09,00.

STIREA INITIALA: Drumul Judetean 244D, de pe raza comunei vasluiene Bunesti – Averesti, este BLOCAT. Zapada e viscolita si se formeaza suluri, de care nu se poate trece. Isabel Bogdan, prefectul judetului Vaslui, a fost in zona si a evaluat situatia. Au fost intoarse din drum toate autoturismele, dar si un microbuz de transport persoane, in care se aflau 15 pasageri. Toti oamenii sunt adapostiti in sala mare din cadrul Primariei Husi. Isabel Bogdan, prefectul judetului Vaslui, a dat dispozitie sa fie alocate, in zona Drumului Judetean 244D, o freza si o lama din cadrul Drumuri Nationale.

Conditiile de iarna neasteptate au pus in dificultate autoritatile comunei Bunesti-Averesti. Acolo, aproximativ 30 de autoturisme sunt blocate la aceasta ora, din pricina zapezii viscolite. Primarul Vasile Taragan se arata depasit de situatie, dar chiar si asa incearca pe cat posibil, cu ajutorul unui utilaj de deszapezire al institutiei, sa fluidizeze traficul. 
 

Isabel Bogdan, prefectul judetului Vaslui, se deplaseaza in comuna Bunesti-Averesti in aceste momente, pentru a evalua situatia.
 
Un echipaj al ambulantei SAJ VASLUI – substatia Husi asteapta sa preia o pacienta lovita la cap, din localitatea Tabalaiesti, comuna Bunesti- Averesti. Potrivit edilului Taragan, spre femeie a fost pus in miscare un utilaj, pentru a o transporta din localitatea de domiciliu spre ambulanta. 
 
Consiliul Judetean Vaslui vine in intampinarea problemelor de pe DJ244D si trimite un autogreder de la LDP, pentru a deszapezi si debloca drumurile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img