vineri, 29 martie, 2024

UPDATE HUSI: Valentin GHEORGHIU, cel care le-a aratat organele genitale politistilor, a primit mandat de arestare preventiva

Distribuie:

Publicat:

Valetin Gheorghiu, cel care, la sfarsitul saptamanii trecute a fost protagonistul unui scandal monstru pe strada Stefan cel Mare, din municipiul Husi, a primit mandat de arestare preventiv. Initial fusese retinut pentru 24 de ore. Pe numele individului, care a agresat si amenintat politistii, sunt retinute mai multe infractiuni, printre care ultraj, amenintare si distrugere.

Solutia pe scurt: In baza art. 226 C. pr. penala, admite propunerea formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Husi. In baza art. 202 alin. (1) si (3) din Cod pr. penala, art.223 alin.(1) lit. d si alin. (2) teza I din Cod pr. penala si art.224 Cod pr. penala, dispune arestarea preventiva a inculpatului GHEORGHIU ALEXANDRU VALENTIN, fara forme legale in municipiul Husi, str. Stefan cel Mare, bl. 35, sc.A, apt. 4, jud. Vaslui, cercetat sub aspectul comiterii a doua infractiuni de tulburarea ordinii si linistii publice, prev. si ped. de art. 371 din Codul penal; unei infractiuni de amenintare, prevazuta si pedepsita de art. 206, alin.1 din Codul penal; unei infractiuni de ultraj, prev. si ped. de art. 257 alin.1 cu referire la alin. 4 din Codul penal, raportat la art. 206 alin.1 din Codul penal; unei infractiuni de distrugere, prev. si ped de art.253 din Codul penal; unei infractiuni de ultraj contra bunelor moravuri, prev. ?i ped. de art. 375 Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin.1 si art. 41 alin.1 din Codul penal, pe o durata de 30 zile, incepand cu data de 07.04.2017 si pana la data de 06.05.2017 inclusiv. In temeiul art. 202 al.4 lit. d C. pr. penala, respinge cererea inculpatului de aplicare a masurii arestului la domiciliu. In baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Onorariul aparatorului din oficiu, in cuantum de 260 lei ( av. Ciocan Luigi Cristinel conf. delegatiei nr. 147/07.04.2017, ora 23.00), se avanseaza din fondurile Ministerului Justitiei. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 7 aprilie 2017.  


STIREA INITIALA:
Un apel la numarul unic de urgenta 112 a facut ca un echipaj al Jandarmeriei si un echipaj al Politiei Municipale sa se deplaseze pe strada Stefan Cel Mare, din municipiul Husi, pentru a interveni in cazul unor persoane recalcitrante. Ajunse la fata locului, organele de interventie i-au intalnit pe fratii Gheorghiu, aflati sub influenta bauturilor alcoolice. Ei se aflau intr-un conflict verbal cu unul dintre vecinii care le solicitasera sa nu mai faca galagie in fata scarii de bloc. Discutia a degenerat, iar fratii Gheorghiu s-au inchis in locuinta lor, aflata la parterul blocului, au spart ferestrele si au inceput sa injure si sa ameninte oamenii legii. Trei echipaje de Politie au fost prezente la fata locului, dar si un echipaj al Jandarmeriei. A fost solicitat, de asemenea, sprijinul echipei de interventie speciala Vaslui, insa nu a mai fost necesara ajutorul ei.
 

Agentul Sorin Galan a reusit sa-i convinga pe cei doi derbedei sa mearga de bunavoie la Sectia de Politie Husi. 
Mai bine de 3 ore s-au chinuit politistii si jandarmii sa-i scoata pe cei doi frati din locuinta pentru a merge la sectie, ca sa dea declaratie. In tot acest timp, cat s-a negociat iesirea celor doi din apartament, politistii au fost batjocoriti si injurati de mamele, sotiile si copiii lor. Li s-au facut gesturi obscene, au aruncat cu cioburi in ei, iar la un moment dat, Valentin Gheorghiu, unul din protagonistii scandalului, a inceput sa se masturbeze efectiv in fata organelor de interventie. 
Fratii Gheorghiu locuiesc abuziv intr-o locuinta de pe strada Stefan cel Mare, din municipiul Husi. Pe numele familiei acestora exista un ordin de evacuare, insa nu se stie pana in aceste momente de ce mai este permisa sederea in locuinta, devenita intre timp un adevarat focar de infectie. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca un intreg bloc sufera din cauza restantelor pe care ei le au la intretinere si la furnizorul de apa-canal.
Marcel si Valentin Gheorghiu au fost retinuti pentru 24 de ore, iar maine, cel mai probabil, vor fi adusi inapoi in fata procurorilor, pentru un mandat de arestare de 30 de zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img