joi, 28 martie, 2024

Update Isu Vaslui : Bilantul inundatiilor provocate de iesirea din matca a raului Barlad

Distribuie:

Publicat:

În urma inundațiilor provocate de ieșirea din matcă a râului Bârlad, la ora 10.30 avem un prim bilanț din partea Inspectoratului  pentru Situații de Urgență "Podul Înalt" al Județului Vaslui. Astfel, în cele trei comune afectate de inundații (Băcești, Dumești, Todirești) , avem următoarele:
– 17 locuințe inundate, dintre care 15 în com. Băcești, una în com. Dumești și încă una în com. Todirești;  
– Anexe  inundate – 1 (com. Dumești);
– 41 de curți și grădini inundate, dintre care 26 în com. Băcești, 10 în com. Todirești și 5 în com. Dumești;
– 3 poduri avariate, toate în com. Todirești;
– 1 podeț avariat, în com. Băcești;
– 8 persoane evacuate, dintre care șase (6) din com. Băcești și două (2) din com. Todirești (sat Huc);
– 40 animale salvate, în com. Todirești;
Au fost afectate trei drumuri, după cum urmează:
– DJ 248 A ( inundat pe o porțiune de 25 m);
– DC 119 (inundat pe o porțiune de 50 m);
– DC 132 ( inundat pe o porțiune de 50 m).

Stirea intiala : Mai multe locuinţe din comunele Dumeşti şi Băceşti au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente înregistrate în noaptea trecută.

La faţa locului au intervenit pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, pentru evacuarea apei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Marius Stanciu, pe DN 15 D şi DJ 195A circulaţia este îngreunată.

 

'Garda II Negreşti a acţionat în localitatea Dumeşti cu două motopompe, după ce două case şi cinci curţi au fost inundate. De asemenea, râul Bârlad a deversat în localitatea Băceşti, ca urmare a acestui fapt fiind inundate 15 locuinţe şi 26 de curţi, iar pe DN 15D şi DJ 195A circulaţia este mult îngreunată. Cu privire la situaţia de la Băceşti s-a trimis mesaj RO – Alert, iar la faţa locului s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului', a declarat Marius Stanciu.

Totodată, potrivit unei informări transmise de Instituţia Prefectului Vaslui, luni, începând cu ora 23,00, circulaţia rutieră a fost întreruptă pe DN 2F, km 38+865, pe raza localităţii Străminoasa din judeţul Bacău, la limita cu judeţul Vaslui. Situaţia a fost impusă de precipitaţiile abundente înregistrată în zonă, care au condus la umplerea secţiunii podului provizoriu din localitate, existând risc de deversare. Ca rută alternativă, conducătorii auto au la dispoziţie traseul Bacău – Adjud – Podu Turcului – Bârlad – Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img