News Flash:

UPDATE:OFICIAL! Toate detaliile despre proba la Matematica, la Evaluarea Nationala, la Vaslui

24 Iunie 2015
3167 Vizualizari | 1 Comentarii
evaluare nationala
UPDATE:13:00:La ultima proba scrisa la Evaluarea Nationala din acest an, sustinuta astazi, 24 iunie, la Matematica s-a extras Varianta 7. In cele 112 de centre de examen din judetul Vaslui au fost inscrisi 3.955 candidati

"Subiectul I contine sase itemi de completare, itemi accesibili pentru absolventii clasei a VIII-a, fiecare raspuns corect fiind notat cu cinci puncte. Cerintele subiectului al II-lea vizeaza notiunile de algebra, cu exceptia primului item si necesita redactare atenta si detaliata a solutiilor pentru obtinerea punctajului maxim de 5 puncte pentru fiecare. Subiectul al III-lea include doua probleme de geometrie, prima de geometrie plana, iar a doua de geometrie in spatiu. Constatam ca ultima cerinta de la cea de-a doua problema va conduce la diferentierea notelor de la 9 la 10, fiind determinata de corectitudinea si claritatea argumentelor din demonstratie.

Se acorda cate 5 puncte pentru fiecare cerinta rezolvata corect si complet, prin urmare cate 30 de puncte pentru fiecare subiect, iar 10 puncte sunt din oficiu. Rezultatele vor fi afisate in ziua de 26 iunie, pana la ora 16:00. Contestatile se depun in aceeasi zi, intre orele 16:00 si 20:00, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate in ziua de 30 iunie", spun reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui


UPDATE:.Astazi, 24 iunie, elevii din Vaslui si din intreaga tara sustin a treia proba scrisa la Evaluarea Nationala, la Matematica. Varianta de subiect extrasa astazi este cea cu numarul 7. Elevii au trebuit sa fie in sali pana la ora 8:30, proba fiind programata sa inceapa la ora 9:00. Luni, 22 iunie, elevii au sustinut prima proba scrisa, la Limba si literatura romana, iar ieri, 23 iunie, candidatii au fost evaluati la limba materna.


Stirea initiala:Astazi, 24 iunie
,elevii vor sustine proba scrisa la Matematica. Subiectele si baremul de corectare vor fi afisate pe site-ul Ministerului Educatiei, edu.ro, miercuri, in jurul orei 15.00.In judetul Vaslui, aceste evaluari se vor desfasura in 112 centre de examen si 11 centre de evaluare. Elevii trebuie sa fie prezenti in salile de clasa de la ora 8:30, iar la ora 09:00 incepe examenul.4.000 de candidati vasluieni sunt asteptati astazi, 24 iunie-se va sustine proba scrisa la MATEMATICA


Modul de calculare a mediei de admitere la liceu este la fel ca si anul trecut. Media celor patru ani de gimnaziu are o importanta de 25%, iar Evaluarea Nationala pentru liceu are un impact mai mare, de 75%.

Calendar Evaluare Nationala 2015

22 iunie 2015 - Limba si literatura romana - proba scrisa
23 iunie 2015 - Limba si literatura materna - proba scrisa
24 iunie 2015 - Matematica - proba scrisa
26 iunie 2015 - Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)
26 iunie 2015 - Depunerea contestatiilor (orele 16 - 20)
27 -29 iunie 2015 - Rezolvarea contestatiilor
30 iunie 2015 - Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii


Cele mai importante reguli privind sustinerea examenului

    Elevii nu pot intra in salile de examen cu carti, caiete, dictionare, ciorne, telefoane mobile, casti audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet si ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu orice alte materiale care ar putea ridica suspiciunea de frauda.
    Candidatii vor lasa ghiozdane, rucsacuri, sacose si posete in sala de depozitare a obiectelor personale, stabilita de comisia din unitatea de invatamant.
    Candidatii eliminati de la o proba pentru frauda sau tentativa de frauda vor primi nota 1 pe lucrarea scrisa respectiva.
    De asemenea, candidatilor le este interzis sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa copieze, sa transmita materiale care permit copiatul sau sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne sau notite care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor.


Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0845 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029205 (s)