vineri, 29 martie, 2024

UPDATE:Tanara care a asteptat ambulanta sapte ore a ajuns la spitalul din Iasi

Distribuie:

Publicat:

UPDATE:10:30-Tanara de 21 de ani din comuna Vinderei, judetul Vaslui care a suferit o fractura la coloana vertebrala dupa ce a cazut din podul casei a asteptat in cursul zilei de ieri sapte ore ca echipajele de salvare sa ajunga la ea.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui, dupa aproximativ sapte ore de la solicitare, mai multe utilaje de deszapezire de la ISU si de la SC Lucrari Drumuri as Poduri au intervenit pentru deschiderea drumului.

Intr-un final cu ajutorul lor, tanara a fost preluata de ambulanta si transportata la o unitate medicala  din Iasi.

Initial, autoritatile au solicitat de 3 ori interventia unui elicopter SMURD de la Bucuresti, insa ulterior s-a anuntat ca acesta nu se poate deplasa din cauza conditiilor meteo nefavorabile si a distantei prea mari.

Pana la aparitia echipajelor medicale tanara a fost supravegheata de medicul din comuna.

Update: Starea tinerei (se presupune ca si-ar fi fracturat coloana vertebrala) nu permite transportul cu o senilata ci doar cu o ambulanta motiv pentru care autoritatile au intervenit in fata ambulantei cu o freza pentru a putea desfunda drumul. Vom reveni cu detalii!

O tanara de 21 de ani din comuna Vinderei a cazut din podul casei pe ciment in jurul orei 13.00. Tot de atunci asteapta si interventia echipajelor de la ambulanta care din pricina viscolului nu pot ajunge la ea. Sunt sase ore de cand tanara care se presupune ca si-ar fi fracturat coloana vertebrala si acuza mari dureri neputandu si misca membrele asteapta ajutor din partea autoritatilor pentru a putea ajunge la spital.Parintii fetei au anuntat medicul din  comuna care “nu a vrut sa vina sa o vada pe tanara de frica sa nu alunece.” Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat a declarat ca au trimis elicopterul SMURD de la Iasi insa acesta nu a putut ateriza iar masina ambulantei a ramas impotmolita la 15km de comuna. Asadar s-a trimis o senilata care sa o scoata pe tanara si sa o poata transporta in conditii speciale la o unitate spitaliceasca din Iasi.

Vom reveni cu detalii

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img