joi, 25 aprilie, 2024

UPDATE: TinFest.EU a ajuns la final!

Distribuie:

Publicat:

TinFest.EU a ajuns la final!

Prima ediție a Festivalului TinFest.EU s-a încheiat cu spectacolul de teatru „N-am văzut nimic”, pus în scenă de actorii Teatrului Arte Dell Animo din București, regia fiind semnată de Mara Oprea.

Spectacolul spune povestea a cinci prieteni care se apropie printr-un joc aparent inofensiv. Lucrurile scapă de sub control, iar viaţa lor se schimbă în momentul în care se lovesc de un eveniment tragic. „Există viaţă după moarte?", „Trăim şi murim singuri?" şi „Cine e de vină?" sunt doar câteva dintre întrebările cu care se confruntă, încercând să descifreze cum s-a ajuns în acel punct.

Textul are la bază mărturii reale ale tinerilor şi adolescenţilor ce s-au confruntat cu stări de depresie şi anxietate.

„Prin abordarea unor teme actuale precum depresia, anxietatea şi efectele acestora, se conturează un spectacol care vorbeşte despre emoţiile, gândurile şi problemele adolescenţilor din ziua de azi”, se arată în prezentarea făcută piesei de teatru.

La final, tinerii prezenți în Sala Mare a Casei de Cultură „Constantin Tănase” au avut parte de un dialog pe temele prezentate cu psihologii Mădălina Modoranu și Carmen Buși.

Festivalul TinFest.Eu este organizat de Consiliul Județean Vaslui, Primăria și Consiliul Local Vaslui, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui și Centrul Europe Direct Vaslui.

 

Stirea initiala : În zilele de 9 și 10 septembrie, municipiul Vaslui va găzdui prima ediție a Festivalului TinFest.Eu, eveniment organizat de Consiliul Județean Vaslui, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, Primăria și Consiliul Local Vaslui, Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și Centrul Europe Direct Vaslui.

În cadrul TinFest.Eu propunem, printre alte evenimente, două producții ale Teatrului Arte dell Anima din București. Vor fi urmate de sesiuni cu întrebări din partea tinerilor prezenți în sală la care vor răspunde psihologii Mădălina Modoranu (Vaslui) și Carmen Buși (București). Cele două evenimente vor fi moderate de Laura Lucescu (TVR Iași)”.

– Vineri, 9 septembrie, ora 19.00, Casa de Cultură(sala mare) – spectacolul "Carne"(durată 80 de minute) vorbește despre efectele crude ale traficului de persoane și ale exploatării sexuale, scoțând la lumină trauma cu efectele ei, dar și drumul spre vindecare.

– Sambătă, 10 septembrie, ora 19, Casa de Cultură (sala mare) – spectacolul "N-am văzut nimic"(90 de minute) spune povestea a cinci prieteni care-și etalează viața privată pe platforme media. Verificarea constantă a numărului de urmăritori a devenit o obsesie. Pentru unii este definitorie doar cifra de follow-eri: "Câți k ai?"

Dacă ești adolescent și aceste subiecte îți sunt familiare te așteptăm în sală!

Întrarea este liberă în limita celor 587 de locuri din sala mare a Casei de Cultură „Constantin Tănase”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img