News Flash:

UPDATE:Traficul la frontiera de est a Romaniei a revenit la normal: Ce statistici s-au înregistrat

3 Ianuarie 2017
7592 Vizualizari | 0 Comentarii
UPDATE:Masuri de fluidizare a traficului la frontiera cu Republica Moldova

•In primele trei zile  ale anului 2017, frontiera romana a fost tranzitata de aproximativ 378.000 de persoane, dintre care 171.000 pe sensul de iesire din tara si 207.000 pe sensul de intrare in tara. In aceeasi perioada a anului 2016, au trecut frontiera 389.000 persoane.

Politia de Frontiera Romana a dispus masuri de suplimentare a personalului, sens in care peste 3.000 de politisti de frontiera au desfasurat, zilnic, activitati de supraveghere si control la frontiera de stat.

De asemenea, a fost folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, in limita configuratiei acestora si in cele mai tranzitate, in functie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau iesire in/din tara, precum si echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, astfel incat formalitatile de frontiera sa se efectueze cu operativitate. 

Cele mai mari valori de trafic, intr-un timp scurt, au fost inregistrate la frontiera de vest, pe sensul de iesire din Romania insa, in urma gestionarii situatiei prin dispunerea unor masuri imediate de fluidizare, media timpilor de asteptare la frontiera rareori a depasit 30 de minute.

La frontiera de est, respectiv P.T.F. Albita, in anumite intervale de timp, media timpilor de asteptare la intrarea in Romania a depasit 60 minute, fiind suplimentat numarul arterelor de control pe sensul de intrare in tara si numarul politistilor de frontiera care isi desfasurau activitatea la controlul documentelor.

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul tarii, pe unde au trecut aproximativ 137.000 persoane, cele aeroportuare – 111.000 persoane, dar si cele de la frontiera cu R. Moldova - 59.000 persoane.
De exemplu, cel mai tranzitat punct de frontiera a fost P.T.F. Aeroport Henri Coanda cu un trafic de peste 75.000 persoane, urmat de  P.T.F. Nadlac II cu peste 33.800 persoane si P.T.F. Bors unde politistii de frontiera au verificat peste 33.600 persoane. Totodata, la frontiera cu R. Moldova cel mai tranzitat punct de frontiera a fost Albita, cu un trafic de peste 25.800 treceri persoane.

Recomandari:
Avand in vedere ca in perioada urmatoare se celebreaza sarbatorile de iarna pe rit vechi, se estimeaza cresteri ale traficului la frontiera cu R. Moldova, pe sensul de intrare in tara, cauzate de numarul mare de persoane care vin in scop turistic in Romania.

Pentru evitarea aglomerarilor, Politia de Frontiera recomanda in continuare participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui numar mare de calatori, intr-un timp foarte scurt.

Pe frontiera romano-moldoveana:
pe raza jud. Galati:   P.T.F. Oancea-Cahul
                                       P.T.F. Galati-Giurgiulesti
pe raza jud. Vaslui :    P.T.F. Albita-Leuseni
pe raza jud. Iasi:         P.T.F. Sculeni-Sculeni
pe raza jud. Botosani: P.T.F. Radauti – Prut-Lipcani
                                         P.T.F. Stinca-Costesti

Reamintim participantilor la trafic ca, Politia de Frontiera Romana a dezvoltat o aplicatie on-line, disponibila pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Aceasta aplicatie on-line prezinta o medie a timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de asteptare sunt actualizati in timp real, fapt ce ajuta utilizatorul sa-si reconfigureze traseul catre un punct de frontiera ce inregistreaza valori de trafic scazute.

Politia de Frontiera a pus la dispozitia participantilor la traficul transfrontalier numarul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizarile fiind preluate de catre politistii de frontiera care vor actiona in consecinta, legal, de la caz la caz. De asemenea, informatii privind punctele de trecere ale frontierei sunt disponibile pe pagina de internet a Politiei de Frontiera Romane: www.politiadefrontiera.ro.

Stirea initiala:
Autoritatile de frontiera din Vama Albita au declarat ca numarul autovehiculelor care intra in tara este in crestere, fiind vorba in special despre turisti din Republica Moldova care vin in statiunile din Romania pentru a petrece Craciunul si Anul Nou pe rit vechi. Numai in ultimele 24 de ore, aproape 10.000 de persoane si 1.500 de masini au intrat in tara, ceea ce a facut ca timpii de asteptare sa creasca de cateva ori, depasind 70 de minute. In consecinta, autoritatile de frontiera au luat o serie de masuri in cel mai important punct de trecere al frontierei de pe granita de est a Romaniei, prin suplimentarea personalului si a arterelor de control.

”Atat pista destinata Corpului Diplomatic cat si una de pe sensul de iesire din tara au fost transformate in artere de control pe sensul de intrare in Romania. La nivelul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Vaslui s-au constituit rezerve de personal care sunt pregatite sa intervina, daca situatia o impune”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Vaslui, Irina Mirica.

Autoritatile de frontiera vasluiene recomanda turistilor din Republica Moldova sa foloseasca si alte puncte de trecere a frontierei de pe granita de est a Romaniei, urmarind in acest sens aplicatia on-line a Politiei de Frontiera.

Galerie Foto


vama albita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1529 (s) | 34 queries | Mysql time :0.051532 (s)