vineri, 29 martie, 2024

UPDATE:Trei zile de targ pentru mesterii populari la Vaslui

Distribuie:

Publicat:

UPDATE:in semn de solidaritate fata de familiile indurerate ale celor care si-au pierdut viata in urma cutremurului din Italia, dar si pentru ca s-a declarat zi de doiul national, organizatorii Targului Mesterilor Populari din Vaslui, sisteaza toate evenimentele muzicale si de joc de vineri, 02 septembrie a.c.

Incepand de vineri si pana duminica, Vasluiul le dedica trei zile de expozitie tuturor mesterilor populari din judet si nu numai.

Mesteri din Harghita, Botosani, Suceava sau Galati, vin sa-si prezinte arta olaritului, sculptura in lemn, tesaturile, cusaturile sau impletiturile. Acestea vor si asezonate cu muzica populara.
Astfel, vineri, 2 septembrie, la ora 19:00, pe scena din Parcul Copu, urca Ansamblul “Trandafir de la Moldova” Husi, dar si  Ansamblul de dansuri “Hora Vasluiului”, pentru a-i ncanta pe privitori cu cele mai frumoase cantece si dansuri de arta populara.

Pentru sambata, organizatorii Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui, ii invita pe spectatori la un concert de muzica veche, la orele 18:30, cu Formatia  “Anton Pann” din capitala.

Duminica, in ultima zi a targului, la orele 13:00 urca pe scena solista de muzica populara Silvia Ene, acompaniata de Grupul Folcloric “Mugurel”, unde va sustine un concert din seria “Lada de zestre”.

Vasluienii vor putea participa si ei la ateliere de lucru, unde pot invata tainele prelucrarii lemnului, ale olaritului, dar vor putea sa si danseze.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img