News Flash:

UPDATE:Un alt vames din ALBITA A FOST ARESTAT

8 Ianuarie 2015
4662 Vizualizari | 0 Comentarii
UPDATE:Magistratii Tribunalului Vaslui au decis astazi arestarea preventiva pentru o perioada de 30 de zile a vamesului Catalin Cortojan,acuzat de aderare la un grup organizat si contrabanda de tigari.Acesta facea parte din grupul infractional destructurat la sfarsitul anului trecut,grup din care facea parte si patronul restaurantului din ALBITA

Politistii de frontiera si vamesii din grupul infractional foloseau drept paravan restaurantul din Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru incasarea spagii, persoanele care voiau sa scape de control fiind directionate catre restaurant pentru a lasa acolo sumele de bani sau alte bunuri. In schimbul favorului, patronul restaurantului ii era permis sa se aprovizioneze ilegal cu tigari din duty free.


UPDATE:
Politistii huseni, cei de combatere a criminalitatii organizate si procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat o perchezitie la locuinta unui barbat banuit ca ar fi ajutat membrii unei grupari infractionale specializate in contrabanda sa introduca tigari in tara. Cel in cauza a fost retinut pentru 24 de ore.

 In cadrul aceluiasi dosar penal, in luna decembrie 2014, politistii si procurorii au efectuat 11 perchezitii, iar in urma administrarii probatoriului, trei barbati au fost retinuti si, ulterior, arestati preventiv.


La data de 7 ianuarie, politistii Politiei municipiului Husi, Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vaslui si procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui au efectuat o perchezitie la locuinta Catalin Cortojan, de 48 de ani, din Iasi, banuit ca ar face parte dintr-o grupare infractionala organizata specializata in contrabanda cu tigari.

Barbatul este banuit ca ar fi sprijinit membrii gruparii infractionale pentru introducerea in tara a marfurilor supuse regimului accizabil.

Cel in cauza a fost retinut pentru 24 de ore sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la contrabanda cu tigari, urmand a fi prezentat, in cursul zilei de astazi, magistratilor de la Tribunalul Vaslui, cu propunere de arestare preventiva.


STIREA INITIALA:
Politistii de combatere a criminalitatii organizate si procurorii D.I.I.C.O.T. din Vaslui au efectuat o perchezitie la locuinta unui barbat banuit ca ar fi ajutat membrii unei grupari infractionale specializate in contrabanda sa introduca tigari in tara. Cel in cauza a fost retinut pentru 24 de ore.

In cadrul aceluiasi dosar penal, in luna decembrie 2014, politistii si procurorii au efectuat 11 perchezitii, iar in urma administrarii probatoriului, trei barbati au fost retinuti si, ulterior, arestati preventiv.

La data de 7 ianuarie a.c., politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vaslui si procurorii D.I.I.C.O.T. — B.T. Vaslui au efectuat o perchezitie la locuinta unei barbat, de 48 de ani, din Iasi, banuit ca ar face parte dintr-o grupare infractionala organizata specializata in contrabanda cu tigari.

La activitati au participat politisti de la Politia Municipiului Husi I.P.J. Vaslui.Barbatul este banuit ca ar fi sprijinit membrii gruparii infractionale pentru introducerea in tara a marfurilor supuse regimului accizabil.

Cel in cauza a fost retinut pentru 24 de ore sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la contrabanda cu tigari, urmand a fi prezentat, in cursul zilei de maine, magistratilor de la Tribunalul Vaslui, cu propunere de arestare preventiva.

Reamintim ca, in acelasi dosar, la data de 17 decembrie 2014, politistii si procurorii au efectuat alte 11 perchezitii la locuintele membrilor acestei grupari infractionale, precum si la doua spatii comerciale din Vama Albita, in care functiona o firma administrata de unul dintre acestia.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada martie-decembrie, 8 barbati, cu varste cuprinse intre 26 si 53 de ani, toti din municipiul Husi, ar fi introdus in Romania, in mod ilegal, aproximativ 200.000 de tigari cu timbre fiscale de accizare din Republica Moldova.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este de aproximativ 70.000 de lei.
In urma administrarii probatoriului, trei dintre membrii gruparii au fost retinuti pentru 24 de ore, iar, ulterior, arestati preventiv.

Galerie Foto


perchezitie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1349 (s) | 23 queries | Mysql time :0.038121 (s)