News Flash:

UPDATE:VASILE SELARU, retinut de DNA pentru trafic de influenta.

29 Iulie 2014
2830 Vizualizari | 1 Comentarii
UPDATE:Procurorul din cadrul Parchetului Tribunalului Vaslui, retinut de DNA pentru ca ar fi primit de la mai multe persoane sume de bani in schimbul promisiunii ca va interveni la diversi magistrati pentru solutii favorabile in dosare ale acestora, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

 Curtea de Apel Iasi a dispus, luni seara, arestarea preventiva pentru 30 de zile, sub acuzatia de trafic de influenta, a procurorului Vasile Selaru, din cadrul Parchetului Tribunalului Vaslui, intr-un dosar in care este acuzat de DNA ca se folosea de calitatea sa de magistrat pentru a obtine bani sau alte favoruri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia magistratilor ieseni a fost luata la solicitarea facuta de catre procurorii DNA, dupa mai multe ore de audieri si de suspendare a sedintei de judecata.

Arestarea procurorului Vasile Selaru vine la o zi dupa ce a fost retinut de DNA, fiind acuzat ca a solicitat mai multor persoane sume de bani sau a acceptat cazare gratuita pe litoral, in schimbul promisiunii ca va interveni la diversi magistrati pentru solutii favorabile in dosare ale acestora.

 Potrivit unui comunicat transmis, duminica, de DNA, procurorii Serviciul Teritorial Iasi l-au retinut pentru 24 de ore pe Vasile Selaru, procuror la Parchetul Tribunalului Vaslui, pentru trei infractiuni de trafic de influenta.

Conform sursei citate, la sfarsitul anului 2013, motivand ca are influenta asupra mai multor magistrati de la instantele de control judiciar din judetul Iasi, procurorul Vasile Selaru i-a promis unei persoane ca va face demersuri pentru solutionarea favorabila a unei cereri de recurs.

In acest context, el i-a cerut cu imprumut persoanei respective suma de 13.000 lei fara a stabili un termen clar de restituire. Dupa aproximativ trei saptamani de la primirea imprumutului, procurorul a restituit suma de 5.000 lei, iar diferenta de 8.000 lei a fost pastrata pentru continuarea demersurilor promise.

Procurorii DNA mai spun ca, in 27 mai 2014, Vasile Selaru, lasand impresia ca are influenta asupra unui ofiter de politie din cadrul IPJ Vaslui care avea spre solutionare o cerere de avizare a unei firme de paza, a solicitat suma de 700 de lei, pentru a-l determina pe politist sa rezolve favorabil acea cerere.

Anchetatorii mai noteaza ca, in 29 mai 2014, Selaru i-a promis unei persoane ca va interveni pe langa un procuror de la Parchetul Judecatoriei Barlad care supraveghea cercetarile intr-un dosar penal, acceptand pentru aceasta interventie cazarea intr-un imobil de pe litoralul romanesc. Pentru a crea acestei persoane convingerea ca influenta pe care o are asupra procurorului de caz este reala, in 30 mai Selaru a mers la sediul Parchetului Judecatoriei Barlad, unde a intrat o perioada scurta de timp.

Vasile Selaru lucreaza la Parchetul Tribunalului Vaslui ca procuror criminalist, avand o vechime de 18 ani in magistratura. El a candidat, anul trecut, la functia de prim-procuror la Parchetul Tribunalui Vaslui, iar in cursul acestui an a candidat la functia de prim-procuror la Parchetul Judecatoriei Vaslui, insa fara succes.


--------------------------------------------------------------------------------------
Un procuror de la Parchetul Tribunalului Vaslui a fost retinut de DNA, fiind acuzat ca a solicitat mai multor persoane sume de bani sau a acceptat cazare gratuita pe litoral, in schimbul promisiunii ca va interveni la diversi magistrati pentru solutii favorabile in dosare ale acestora.

Potrivit unui comunicat transmis, duminica, de DNA, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Iasi l-au retinut pentru 24 de ore pe Vasile Selaru, procuror la Parchetul Tribunalului Vaslui, pentru trei infractiuni de trafic de influenta.

Conform sursei citate, la sfarsitul anului 2013, motivand ca are influenta asupra mai multor magistrati de la instantele de control judiciar din judetul Iasi, procurorul Vasile Selaru i-a promis unei persoane ca va face demersuri pentru solutionarea favorabila a unei cereri de recurs.

In acest context, el i-a cerut cu imprumut persoanei respective suma de 13.000 lei fara a stabili un termen clar de restituire. Dupa aproximativ trei saptamani de la primirea imprumutului, procurorul a restituit suma de 5.000 lei, iar diferenta de 8.000 lei a fost pastrata pentru continuarea demersurilor promise

Procurorii DNA mai spun ca in 27 mai 2014 Vasile Selaru, lasand impresia ca are influenta asupra unui ofiter de politie din cadrul I.P.J. Vaslui care avea spre solutionare o cerere de avizare a unei firme de paza, a solicitat suma de 700 de lei, pentru a-l determina pe politist sa rezolve favorabil acea cerere.

Anchetatorii mai noteaza ca in 29 mai 2014 Selaru i-a promis unei persoane ca va interveni pe langa un procuror de la Parchetul Judecatoriei Barlad care supraveghea cercetarile intr-un dosar penal, acceptand pentru aceasta interventie cazarea intr-un imobil de pe litoralul romanesc. Pentru a crea acestei persoane convingerea ca influenta pe care o are asupra procurorului de caz este reala, in 30 mai Selaru a mers la sediul Parchetului Judecatoriei Barlad, unde a intrat o perioada scurta de timp.

Vasile Selaru lucreaza la Parchetul Tribunalului Vaslui ca procuror criminalist, avand o vechime de 18 ani in magistratura. El a candidat, anul trecut, la functia de prim-procuror la Parchetul Tribunalului Vaslui, iar in cursul acestui an a candidat la functia de prim-procuror la Parchetul Judecatoriei Vaslui, fara succes.

procuror vasile selaru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046114 (s)