News Flash:

UPDATE:VASLUI: Descinderi la persoanele banuite de contrabanda calificata cu arme si munitii

23 Martie 2015
3011 Vizualizari | 2 Comentarii
UPDATE:O arma letala, 3 arme neletale, 53 de cartuse, 500 de proiectile si peste 700 de materiale pirotehnice au fost ridicate de  politisti, in urma celor 10 perchezitii efectuate de dimineata, in 5 judete si in municipiul Bucuresti, la persoane banuite de contrabanda cu arme si munitiile letale si neletale, provenite din Germania, Slovacia, Italia si Bulgaria.

In aceasta dimineata, politistii structurilor de arme, explozivi si substante periculoase, sub coordonarea directiei de specialitate din cadrul  Inspectoratului General al Politiei Romane au efectuat 10 perchezitii domiciliare, in municipiul Bucuresti si in judetele Vaslui, Suceava, Bihor, Giurgiu si Olt.

Perchezitiile au fost efectuate la persoane banuite de savarsirea infractiunilor de contrabanda calificata cu arme si munitii letale si neletale, introduse ilegal in tara, prin intermediul coletariei si al mijloacelor de transport persoane.
In urma activitatilor desfasurate, politistii au ridicat in vederea confiscarii o arma letala, respectiv o pusca de vanatoare si 3 arme neletale, respectiv 2 pistoale si o pusca.

De asemenea, politistii au gasit in locuintele perchezitionate munitii, respectiv 53 de cartuse de calibre 9 si 12 mm., 500 de proiectile din plumb si peste 700 de obiecte pirotehnice.

Politistii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase si cei pentru actiuni speciale au efectuat perchezitii pe raza comunelor Pogana si Tacuta, la persoane banuite de contrabanda cu arme si munitii letale si neletale.

Politistii au descoperit o arma neletala din categoria celor supuse autorizarii intr-o dependinta a locuintei unui barbat de 53 ani, din localitatea Bogesti, comuna Pogana. Arma a fost procurata din strainatate, prin intermediul unei alte persoane si a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor. Pe numele barbatului politistii au intocmit dosar penal, efectuand cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere fara drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizarii (pentru care Codul Penal prevede pedeapsa cu inchisoarea de la 3 luni sau la 1 an sau amenda).
De asemenea, din locuinta unui barbat de 52 ani, din satul Protopopesti, comuna Tacuta, politistii au ridicat 600 de petarde din categoria a –II-a, articole pirotehnice detinute fara drept. In acest caz a fost intocmit dosar penal, in conformitate cu prevederile Legii 126/2005 privind regimul materiilor explozive, pentru savarsirea infractiunii de efectuare fara drept de operatiuni cu articole pirotehnice.


STIREA INITIALA:In aceasta dimineata, politistii din cadrul Directiei Arme, Explozivi si Substante – Inspectoratul General al Politiei Romane coordoneaza 10 perchezitii domiciliare, in municipiul Bucuresti si in judetele Vaslui, Suceava, Bihor, Giurgiu si Olt.

In judetul Vaslui sunt in desfasurare, trei perchezitii, doua in comuna Pogana si una in comuna Tacuta.

 Politia Romana efectueaza 10 perchezitii in 5 judete si in municipiul Bucuresti, la persoane banuite de contrabanda cu arme si munitii letale si neletale, provenite din Germania, Slovacia si Bulgaria.

Sunt vizate persoane banuite de savarsirea infractiunilor de contrabanda calificata cu arme si munitii letale si neletale, introduse ilegal in tara, prin intermediul coletariei si a mijloacelor de transport persoane.

La activitati participa 50 de politisti de la arme din cadrul inspectoratelor de politie judetene si luptatori S.I.A.S.

VOM REVENI CU DETALII

judetele vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1621 (s) | 23 queries | Mysql time :0.074968 (s)