News Flash:

UPDATE-VASLUI: Suspiciuni CONFIRMATE. 33 de tone de carne de pui va fi incinerata.

16 Noiembrie 2014
2695 Vizualizari | 1 Comentarii
UPDATE:Analizele Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti au confirmat suspiciunea de pesta aviara atipica pentru cele peste 13 mii de kg de carne de pui de la un abator din Vaslui. Intreaga cantitate de carne a fost pusa sub sechestru de autoritatile sanitare si urmeaza sa fie incinerata de o firma autorizata.

De asemenea, proprietarul abatorului va trebui sa distruga prin aceeasi metoda si cele 22 de tone de resturi de la puii sacrificati si de la cei morti din cauza bolii, care, la fel ca si carnea de pasare, au fost puse sub sechestru. Societatea la care s a gasit carnea infestata a fost amendata cu 6.000 de lei.


STIREA INITIALA:
O ancheta este in desfasurare la un abator din judetul Vaslui, unde peste 13 tone de carne de pui au fost puse sub sechestru, fiind suspiciuni de pseudopesta aviara. Puii provin de la o ferma din judetul Ialomita, care nu avea voie sa ii comercializeze deoarece exista suspiciunea ca sunt bolnavi. Cazul a ajuns si in atentia politistilor.

Initial, conducerea societatii a explicat ca puii posibil infestati cu virusul care da pseudopesta aviara au fost sacrificati. Insa nu i-au convins pe inspectorii sanitar-veterinari, care au descoperit ca pasarile au fost trimise, de fapt, la abatorul din judetul Vaslui.

Abatorul a fost amendat cu 6.000 de lei pentru ca a primit puii, fara ca avizele sanitare care insoteau carnea sa fie verificate cu atentie.

Acum se asteapta rezultatele de laborator, care vor stabili daca puii erau sau nu infectati cu virusul care provoaca pseudopesta aviara. Daca se confirma, lotul de carne va fi incinerat.

Pseudopesta aviara, cunoscuta in anumite zone ca ciuma gainilor, este o boala foarte contagioasa, insa in cazul omului, contaminarea nu constituie un pericol, spun specialistii.
Sursa: digi24.ro

13 tone ferma
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1341 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028955 (s)