joi, 25 aprilie, 2024

UPDATE VIDEO: Vezi ce promisiune au primit cei din Bunesti-Averesti de la presedinte CJ VASLUI

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Luni, 19 iunie, in urma protestului organizat, in conditii pasnice, de catre cetatenii comunei vasluiene Bunesti-Averesti, fata de situatia dezastruoasa a infrastructurii Drumului Judetean 244 D, la solicitarea oamenilor, in zona si-a facut aparitia Dumitru Buzatu, presedintele CJ VASLUI.

El s-a plasat chiar in mijlocul oamenilor, iar in stilul carecteristic, a discutat cu acestia motivele protestului stradal. Localnicii s-au plans presedintelui Consiliului Judetean de craterele care se maresc de la o zi la alta pe suprafata Drumului Judetean 244 D. Acesta le-a promis cetatenilor ca, incepand cu data de 1 iulie, daca nu si mai devreme, in zona DJ 244 B, ce face legatura intre municipiul Husi si comuna Bunesti-Averesti, vor sosi utilaje, care vor efectua lucrari de reparatie (peticirea cu caracter temporar a gropilor).

“Drumurile acestea fac parte din reteaua de drumuri judetene, nu ma refer la cele satesti, au o vechime considerabila. Avem un program care ruleaza de ani si ani, iar in functie de resursele pe care le avem, investim ceva pe drumurile astea, ori le reparam. Drumul acesta a fost a fost reparat de trei-patru ori, numai de cand sunt eu aici. Incepand cu data de 1 iulie, daca nu si mai devreme, in functie de cum se definitiveaza lucrarile in alte zone, pe aceasta sectiune de drum vor fi aduse utilaje si se va efectua o lucrare de reparatie a drumului”, a declarat Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, in data de 19 iunie, la Bunesti-Averesti.

In timpul discutiilor, fiind intrebat de un cetatean care sunt garantiile pentru aceste lucrari, presedintele CJ Vaslui, l-a intrebat ironic daca este inginer de drumuri. Ba mai mult, seful PSD Vaslui s-a simtit lezat de faptul ca cetatenii ii adresau prea multe intrebari. Asta in conditiile in care, daca acest protest nu avea loc, el nu avea de gand sa treaca prin comuna pana la urmatoarele alegeri electorale.

Incomod s-a simtit presedintele Dumitru Buzatu si in momentul in care cetatenii au adus in discutie problema din guvern.

Update: Aproximativ 50 de persoane proteateaza la aceasta ora pe DJ 244D. La fata locului sunt efective ale Jandarmeriei Husi cat si echipaje ale Biroului Rutier . VOM REVENI CU DETALII

Drumul DJ 244 D este un tronson parca uitat de edilul Vasile Taragan si clica sa politica, de la Consiliul Judetean Vaslui. Ambulantierii si transportatorii sunt disperati, echipele de prim-ajutor fiind, pur si simplu, ingrozite atunci cand sunt solicitate sa intervina in comuna Bunesti-Averesti, toate acestea din cauza drumului pe care se poate circula doar cu tancul.

Zeci de manifestanti se vor aduna luni, 19 iunie, incepand cu ora 07:00, pe DJ 244D, in zona kilometrului 7, in punctul denumit Lohan, pentru un miting fata de starea dezastruoasa a drumului. Oamenii s-au saturat sa fie intr-o localitate uitata de lume la prima ploaie si sa isi repare lunar autoturismele.

Prin aceasta actiune, ei spera ca vor atrage serios atentia autoritatilor si ca acestea vor lua masurile necesare pentru repararea a tronsonului de drum.

VOM REVENI CU DETALII IN CURSUL DIMINETII DE LUNI, 19 iunie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img