joi, 25 aprilie, 2024

Uraganul Pamela a crescut în intensitate şi se îndreaptă spre coasta vestică a Mexicului

Distribuie:

Publicat:

Uraganul Pamela a crescut în intensitate marţi şi se îndreaptă spre coasta vestică a Mexicului, urmând să ajungă la o putere şi mai mare în perioada următoare, potrivit cercetătorilor de la Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite, şi să se abată asupra fertilei regiuni agricole Sinaloa, informează Reuters.

Până la ora locală 08:00 (15:00 ora României, n.r.), furtuna genera vânturi cu viteze susţinute de 130 de kilometri pe oră. Meteorologii de la NHC au prognozat "o creştere constantă şi rapidă în intensitate" a uraganului, înainte ca Pamela să devină un uragan major şi să atingă uscatul în prima parte a zilei de miercuri, potrivit Agerpres.ro.

Specialiştii se aşteaptă ca acest uragan să producă "valuri care pun viaţa în pericol şi să distrugă condiţiile actuale" din Baja California, precum şi să determine precipitaţii abundente în statele Sinaloa şi Durango, potrivit NHC.

"Acele ploi ar putea să provoace viituri şi alunecări de noroi consistente şi periculoase", au avertizat meteorologii de la NHC.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img