vineri, 29 martie, 2024

Uscăciunea vaginală: 4 cauze comune

Distribuie:

Publicat:

Iată care sunt cele mai comune patru cauze pentru care poate apărea uscăciunea vaginală și ce este de făcut în acest sens.

Dacă te confrunți cu uscăciunea vaginală este foarte important să știi că aparatul genital feminin este o zonă delicată predispusă schimbărilor hormonale și factorilor de stres. Iată care ar putea fi factorii pentru care te confrunți cu această problemă.

Perimenopauza și menopauza, vinovate pentru uscăciunea vaginală

În general menopauza se instalează între 40 și 58 de ani, ocazie cu care vei pierde foarte mult estrogen. Depozitele de premenopauză de hormon feminini ajută la hidratarea țesuturilor și zonei intime, permițând lubrifierea, elasticitatea și îngroșarea acestora, dar un nivel scăzut de hormoni duce la uscarea și inflamarea pereților vaginali. Potrivit unei cercetări publicate în jurnalul Menopause, este o problemă frecvent întâlnită. Mai exact, 67% dintre femeile care au intrat la menopauză se confruntă cu uscăciunea vaginală.

Stresul

Stresul este vinovat pentru multe afecțiuni și aspecte mai puțin plăcute din viața noastră. Disconfortul din timpul sexului poate fi produs și din cauza stresului, iar uscăciunea vaginală este un semn prin care corpul încearcă să-ți transmită ceva. Poate ai nevoie de somn sau altă formă de atenție.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img