News Flash:

USD, respinsa de Biroul Electoral Central

3 Martie 2014
1690 Vizualizari | 0 Comentarii
USD. Biroul Electoral Central a respins, luni, inregistrarea pentru alegerile europarlamentare a aliantei electorale USD, formata din PSD, UNPR si PC.

USD. Vicepresedintele AEP Marian Muhulet, membru in BEC, a declarat pentru MEDIAFAX ca motivul pentru care a fost respinsa solicitarea de inregistrare a aliantei electorale Uniunea Social Democrata este legat de faptul ca aceeasi denumire a fost folosita la alegerile din 1996 pentru Parlament.

El a precizat ca este vorba despre incalcarea articolului 7 alineatul 1 din Legea 33/2007 privind alegerile europarlamentare.

USD poate formula contestatie fata de decizia BEC.

Termenul pentru depunerea protocolului de constituire a unei aliante electorale este stabilit in 4 martie de HG pentru aprobarea calendarului pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

USD, format din PD si PSDR

In septembrie 1995 Petre Roman impreuna cu social-democratul Sergiu Cunescu pun bazele Uniunii Social-Democrate. La 21 nov. 1995, la prima reuniune a Consiliului politic al USD Petre Roman afirma ca alianta formata din PSDR si PD, partid iesit din Revolutia romana, are o baza solida si se pregateste sa obtina mandatul popular care sa conduca tara “pe drumul reformei”. Odata cu formarea USD, Petre Roman detine si co-presedintia acestei aliante (pana la iesirea din alianta a PSDR, in 1999).

usd psdr petre roman
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0888 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028966 (s)