News Flash:

"USL - socialism fara liberalism sau pomeni electorale fara munca"

20 Noiembrie 2013
2292 Vizualizari | 0 Comentarii
Senatorul Dan Marian
Dan Mihai Marian, senatorul PDL de Vaslui, a facut astazi o declaratie politica in care condamna afirmatiile liderilor USL referitoare la bugetul de stat, dar si nivelul de impozitare adoptat la nivelul tarii, acesta fiind de parere ca datele Bancii Mondiale sau FMI arata ca in Romania impozitele ating cea mai ridicata cifra la nivelul intregii Uniuni Europene. Redam, integral, declaratia politica a senatorului Dan Mihai Marian.

"In aceste zile, mi-au trecut prin fata ochilor tot felul de declaratii ale unor colegi parlamentari, in special de la PNL, care apreciaza ca "bugetul de stat pentru anul 2014 reprezinta dovada respectarii angajamentelor de catre USL9. In afara de aceasta noua depasire a nivelului maxim de tupeu acceptat in declaratiile publice formulate de liderii USL din teritoriu, probabil la comanda propriilor departamente de propaganda de la guvern si partid, populatia este intoxicata cu afirmatii de genul "am reusit sa punem Romania pe un drum ascendent, fapt dovedit de datele si cifrele oferite de institutiile internationale". De fapt, institutii si agentii internationale ca Banca Mondiala, FMI, Eurostat ne arata negru pe alb ca Romania are unul din cele mai ridicate niveluri de impozitare din UE, ca in luna octombrie am avut cea mai mare crestere a preturilor de consum, ca somajul este in crestere concomitent cu scaderea ratei de ocupare a fortei de munca samd. 

Doamnelor si domnilor, Filosofia bugetara a guvernarii Ponta - USL nu este altceva decat o intoarcere la socialismul comunistoid al guvernarii Vacaroiu din perioada 1992 - 1996. Politicile guvernamentale promovate de Ponta - "Taxeaza tot ce misca" nu au nici in clin, nici in maneca cu social-democratia moderna, ca sa nu mai vorbim de liberalismul european actual. Pur si simplu, actualii guvernanti arunca cu pomeni electorale concomitent cu sanctionarea drastica aplicata muncii, antreprenoriatului si investitiilor. Pornind de la zicala "bate saua ca sa priceapa iapa", USL vinde gogosi electorale romanilor in perspectiva alegerilor europarlamentare si prezidentiale de anul viitor. 

Guvernul Ponta nu are nici un merit in ceea ce priveste cresterea economica pentru anul 2013. Este exclusiv meritul agricultorilor si conditiilor meteo favorabile si exporturilor facute de cateva companii din industrie. Cresterea economica nu se vede nici in buzunarul romanilor, nici in conturile firmelor, nici in incasarile statului. Din acest motiv, Guvernul Ponta a fost nevoit sa faca doua rectificari negative in acest an. In concluzie, cresterea economica este doar de oportunitate, arbitrara, si nicidecum sustenabila. Teleguvernarea lui Victor Ponta, socialismul fara liberalism al actualei guvernari USL si pomenile electorale fara munca ne vor arunca intr-un dezastru economic, social si moral. Fara o consultare sincera si interesata a mediului de afaceri, a oamenilor de business, a celor care muncesc si investesc nu se poate iesi din cercul vicios in care a intrat economia romaneasca".

senatorul pdl vaslui declaratie politica impozitare impozitele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1465 (s) | 34 queries | Mysql time :0.050987 (s)