vineri, 26 aprilie, 2024

USR Sibiu :ertificatului Verde pentru accesul în instituţiile publice, în spaţii comerciale, precum şi pentru deplasări în anumite intervale orare.

Distribuie:

Publicat:

De luni, 25.10.2021, intră în vigoare măsurile de restricţie adoptate recent de autorităţi, menite a diminua infectarea comunitară cu virusul Sars-Cov-2. Printre acestea este menţionată explicit obligativitatea prezentării Certificatului Verde pentru accesul în instituţiile publice, în spaţii comerciale, precum şi pentru deplasări în anumite intervale orare.

Mulţi cetăţeni întâmpină probleme în utilizarea echipamentelor şi mijloacelor electronice de comunicare, fiindu-le îngreunat procesul de generare şi emitere a Certificatului Verde. În special vârstnicii sunt afectaţi, având un grad redus de competenţe digitale.
În aceste momente dificile, pentru a uşura activitatea zilnică, economică, şi a nu adăuga noi poveri birocratice prin a impune restricţii în lipsa unui suport dedicat, solicităm autorităţilor competente următoarele acţiuni în sprijinul populaţiei:

1. Eliberarea Certificatului Verde direct în centrele de vaccinare permanente şi mobile, precum şi de către medicii de familie care vaccinează în cabinetele lor, pentru persoanele care au schema completă de vaccinare. Menţionăm că, momentan, la administrarea dozelor se eliberează o Adeverinţă de Vaccinare care nu echivalează cu Certificatul Verde şi nu poate fi verificată prin aplicaţie, în lipsa codului QR.

2. Eliberarea Certificatului Verde persoanelor care se testează cu rezultat negativ în centrele de testare autorizate

3. Eliberarea Certificatului Verde pentru situaţia persoanelor trecute prin boală în intervalul de până la 180 de zile de către Direcţia de Sănătate Publică în colaborare cu autorităţile publice locale, prin generarea şi transmiterea la cerere a Certificatului Verde prin mijloace electronice (email) sau tipărire pe loc. Pentru anumite categorii de populaţie, la cerere, livrarea la domiciliu prin servicii poştale sau de curierat, inclusiv prin voluntari.

4. Deschiderea unor puncte dedicate de suport pentru cetăţeni, în proximitatea Centrelor de vaccinare, pentru acordarea asistenţei pas cu pas la generarea şi emiterea Certificatului Verde.

5. Publicarea şi menţinerea la loc vizibil a mesajelor conţinând instrucţiunile în formă simplificată pentru obţinerea Certificatului Verde (pagini proprii ale autorităţilor şi instituţiilor, spaţiu publicitar în media tipărită, bannere şi afişe în spaţiile publice)

Pentru realizarea acestor acţiuni necesare, vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate de a ajuta concret, prin resursă umană voluntară specializată, expertiză, şi, după caz, susţinerea unor puncte de asistenţă.

Biroul Judeţean USR Sibiu

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img