sâmbătă, 20 aprilie, 2024

USR, sustinere neconditionata pentru ‘suspecta’ Laura Codruta Kovesi: ‘Romania intra oficial in dictatura penalilor’

Distribuie:

Publicat:

Uniunea Salvaţi România reacţionează oficial la informaţia că Laura Codruţa Kovesi este urmărită penal pentru trei infracţiuni. Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a partidului, USR transmite că "penalii vor să blocheze cu orice preț alegerea lui Kovesi ca procuror european".

 

"Secția de anchetare a magistraților pe care PSD și ALDE au inventat-o ca să elimine magistrații incomozi a intrat in acțiune și prima victimă este Laura Codruța Kovesi.

Nu poate fi întâmplător faptul că exact în ziua în care trebuia să ajungă în Parlamentul European să-ți susțină candidatura pentru funcția de procurorul general al Uniunii Europene, Laura Codruta Kovesi a fost citată de această secție de anchetare a magistraților. În baza unei mărturii a lui Sebastian Ghiță, unul dintre fugarii celebrii, pe care Tudorel Toader nu a fost în stare să îl aducă în țară să se prezinte la toate procesele pe care le are.

România intră oficial în dictatura penalilor. E mai important ca niciodată să luptăm pentru ca inițiativa Fara Penali sa ajungă în Constituție!", transmite USR.

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi a anunţat, la Europa FM, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Procurorul susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Audierea fostei şefe a DNA urmează să aibă loc vineri, 15 februarie, la ora 13.00.

UPDATE: Preşedintele USR, Dan Barna, consideră că Laura Codruţa Kovesi a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie fix în ziua când trebuia să ajungă în Parlamentul European să-şi susţină candidatura pentru funcţia de procuror-şef european întrucât "Liviu Dragnea a apăsat pe un buton". "Se îndoieşte cineva că această nemernicie este făcută la ordinul lui Liviu Dragnea? O numire a Codruţei Kovesi în funcţia de procuror-şef european ar înseamna sfârşitul retoricii urii pentru Dragnea, Toader, Tăriceanu şi acoliţii lor", susţine Barna.

"Nu vom accepta să ne întoarcem în bezna dictaturii! Liviu Dragnea a apăsat pe un buton şi «noua» justiţie, cea făcută de modificările impuse în Parlament, a executat. Laura Codruţa Kovesi a fost citată fix în ziua când trebuie să ajungă în Parlamentul European să-şi susţină candidatura pentru funcţia de procuror-şef european. Se îndoieşte cineva că această nemernicie este făcută la ordinul lui Liviu Dragnea? O numire a Codruţei Kovesi în funcţia de procuror-şef european ar înseamna sfârşitul retoricii urii pentru Dragnea, Toader, Tăriceanu şi acoliţii lor. Nimeni nu i-ar mai crede. O numire a ei practic ar fi confirmarea faptului că de doi ani nişte infractori au confiscat România", afirmă Dan Barna, într-o postare pe Facebook.

El adaugă că orice cetăţean s-ar întreba, legitim şi firesc, "cum mama naibii toată Europa e proastă şi doar Dragnea are dreptate".

"Dragi prieteni, aşa va arăta România dacă Dragnea şi PSD reuşesc să-şi ducă planul până la capăt. Poate că până acum, toată discuţia despre derapajele dictatoriale ale lui Dragnea păreau o discuţie politică, un titlu de presă. Decizia de astăzi este echivalentul unei execuţii politice cât se poate de reale. Şi pentru aceia dintre noi care am trăit anii dictaturii comuniste, este o întoarcere brutală în trecut", susţine Barna.

Potrivit acestuia, acum, când România este membră a Uniunii Europene, NATO, "există forţe politice care îşi doresc să ne întoarcă în dictatură", dar una a "penalilor".

"Dacă Dragnea, Toader şi Tăriceanu, PSD – ALDE câştigă acest război pe care l-au declarat statului de drept, epoca maşinilor negre şi a dosarelor inventate va reveni în România. #FărăPenali devine o chestiune de supravieţuire naţională a noastră ca ţară. Intră şi tu pe http://amsemnat.farapenali.ro şi hai să demonstrăm că suntem mai mulţi. Mai mulţi decât penalii care ne conduc", conchide Dan Barna.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img