sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Utilizări necunoscute ale săpunului: 7 alternative

Distribuie:

Publicat:

Utilizări necunoscute ale săpunului. Săpunul este unul dintre lucrurile pe care le găsești în fiecare casă. Utilizarea sa cea mai frecventă este cu siguranță spălarea.

Cu toate acestea, puțini oameni știu că săpunul poate deveni deosebit de util și pentru alte „probleme” interne.

În acest articol, vă vom prezenta cele 7 utilizări alternative ale săpunului care sunt cu adevărat surprinzătoare! Aceste metode vă vor încuraja să utilizați acest obiect foarte frecvent și nu veți mai putea trăi fără el.

De exemplu, săpunurile pot fi utilizate cu ușurință ca parfumuri pentru lenjerie. Doar puneți un săpun în sertare sau în dulap pentru a oferi hainelor și lenjeriei tale un parfum care te va însoți toată ziua.

Descoperiți celelalte 6 utilizări alternative surprinzătoare.

1) Împiedicați ferestrele să se mai abureasca

Dușul este esențial pentru a vă simți mai bine din toate punctele de vedere. Cu toate acestea, geamurile din baie se aburesc, iar consecința este formarea acestor urme enervante. Pentru această problemă săpunul este foarte util. Dacă este uscat, poate fi aplicat direct pe sticlă și după câteva minute se șterge cu o cârpă curată. Așteptați câteva secunde și veți vedea că urmele de după duș nu vor mai fi o problemă.

2) Utilizări necunoscute ale săpunului. Insecticid

Vă puteți proteja plantele de toate tipurile de dăunători cu acest sfat foarte simplu. În primul rând, turnați într-un vas cu apă și ulei de semințe (pentru 1 litru de apă trebuie să puneți 50 ml ulei de semințe). Apoi luați 100 de grame de săpun, spargeți-l în bucăți mici și puneți-l în oală. Încălziți vasul la foc mic și apoi lăsați-l să se răcească. Puneți amestecul rezultat în apă și pulverizați-l pe plantele dvs. de două ori pe săptămână. Veți fi surprinși de rezultate!

3) Deblocați un fermoar

Când închideți orice fermoar, trebuie să aveți grijă să nu se blocheze. Dacă se blochează, trebuie să găsești metoda potrivită pentru a-l debloca. Săpunul este cea mai bună soluție. Aplicați-l, dacă este uscat, direct pe fermoar pentru a-l elibera ușor.

4) Ungeți ușa

Dacă nu aveți ulei lubrifiant, puteți utiliza săpun pentru a nu mai simți scârțâitul clasic atunci când deschideți sau închideți ușile. Acesta va deveni un excelent înlocuitor al uleiului și va elimina scârțâiturile.

5) Utilizări necunoscute ale săpunului. Spălați gulerul și manșetele unui tricou sau cămași înainte de mașina de spălat

Înainte de a spăla o cămașă sau un tricou, trebuie să vă asigurați că anumite părți ale hainelor sunt bine tratate. Atenție la guler, maneci și axile care se murdăresc foarte repede. Insistați asupra acestor părți și pre-tratați petele folosind săpun pentru câteva minute. După spălare, veți vedea efectele pozitive.

6) Faceti mai usoara deschiderea sertarelor

Și în acest caz, săpunul se transformă într-un lubrifiant real. Frecați-l pe metal și pe lemnul mobilierului. Astfel, sertarele se vor deschide fără nicio dificultate. În plus, lemnul mobilierului nu va fi deteriorat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img